Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ε.Πα.Μ. – Δελτίο Τύπου 15/02/2012 - ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Με την ψήφιση του επαίσχυντου «Μνημονίου 2» από το ελληνικό κοινοβούλιο και με την αποδοχή της εφαρμογής του από ξένους τοποτηρητές παίχτηκε και η τελευταία πράξη του ξεπουλήματος της χώρας και της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών.

Εξω από τη Βουλή οι γνωστοί άγνωστοι φρόντισαν για μία ακόμη φορά να δημιουργήσουν, μαζί με τους αστυνομικούς, μια ζώνη προστασίας για να μπορεί μέσα στη Βουλή να λάβει χώρα το έγκλημα χωρίς οι υπαίτιοι να νιώθουν την καυτή ανάσα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στα νέα μέτρα και χωρίς να ακούν τα συνθήματα τους.
Η Ελλάδα θα υπακούσει στις εντολές των πιστωτών της, θα πάρει το νέο δάνειο, θα αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και θα ζήσει… για να πεθάνει μία άλλη μέρα.
199 βουλευτές επέλεξαν να μην χαλάσουν τον πρωινό καφέ των επενδυτών αλλά να στερήσουν για πολλά χρόνια το πρωινό γάλα των παιδιών εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.
Ποιος από τους 199 που ψήφισαν «ναι» στον όλεθρο, πιστεύει στ’ αλήθεια πως εξακολουθεί να εκφράζει αυτούς που τον εξέλεξαν το 2009; Υπάρχει ένας;
Ποιος από τους 199 που ψήφισαν «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση, με όλα όσα αυτή κουβαλάει μαζί της, πήρε την εντολή από τους ψηφοφόρους του να νοιάζεται περισσότερο για το αν θα ανοίξουν οι αγορές με θετικό πρόσημο και όχι για το πόσα σπίτια θα κλείσουν με το νέο μνημόνιο; Υπάρχει ένας;
Δεν ξέρουν ότι όλα αυτά με τα οποία απειλούν τον ελληνικό λαό συμβαίνουν ήδη; Δεν ξέρουν για τα άδεια ψυγεία, τα κατασχεμένα σπίτια, τα κλειστά μαγαζιά, τους σφραγισμένους καυστήρες των πολυκατοικιών, την αδυναμία αγοράς φαρμάκων, τις ώρες αναμονής στα νοσοκομεία, τα σχολεία χωρίς βιβλία; Πώς να το ξέρουν όμως όταν έχουν χάσει κάθε επαφή με τους ψηφοφόρους τους;
Η αλήθεια είναι πως εδώ και δύο χρόνια, όλοι οι παραπάνω προσπάθησαν να κρατήσουν τις μάσκες καλά στερεωμένες στα πρόσωπά τους. Όμως πλέον τα περιθώρια για λεονταρισμούς τελείωσαν. Η εντολή της τρόικας ήταν σαφής: «Πετάξτε τις μάσκες και ξεβρακωθείτε!»
Και ξεβρακώθηκαν. Υιοθέτησαν την υποταγή της ελληνικής κοινωνίας στους εκβιασμούς των δανειστών σαν την «μόνη ρεαλιστική πολιτική». Από εδώ και στο εξής, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η κατάργηση επιδομάτων και φορέων του Δημοσίου, οι μαζικές απολύσεις προσωπικού, τα μέτρα αιματηρής λιτότητας, οι φοροεπιδρομές, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα γίνονται «αυτομάτως», στα πλαίσια της εφαρμογής του προϋπολογισμού και της «εξυγίανσης» της οικονομίας της χώρας.
Το ενδεχόμενο της άρσης των άρθρων του Συντάγματος που προστατεύουν τις ελευθερίες των πολιτών είναι από σήμερα εξαιρετικά πιθανό. Απέναντι στο εφιαλτικό σκηνικό της αναστολής της ανεξαρτησίας και της πολιτικής ύπαρξης της πατρίδας μας και της μετατροπής όλων μας σε εξαθλιωμένους ιθαγενείς, καλούμε το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλογικούς φορείς, τις επιστημονικές οργανώσεις, τον νομικό κόσμο και την ακαδημαϊκή κοινότητα σε άμεση συστράτευση για να εκφρασθεί η θέληση του λαού και να οργανωθούν οι κοινωνικές και λαϊκές αντιστάσεις. Να οργανωθούμε όλοι για έναν αγώνα που θα είναι μακρύς και θα κινείται σε νέες, δυναμικές βάσεις, πέρα από τις σπασμωδικές και σποραδικές αντιδράσεις ή τις αναποτελεσματικές διαδηλώσεις.
Υπάρχει μία και μόνη κόκκινη γραμμή:
Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ!