Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 3:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, με θέμα: «Παραδοσιακή μαγειρική της Ευρυτανίας».
Στην αρχή θα γίνει μία θεωρητική γνωριμία με την παραδοσιακή χρησιμοποίηση ντόπιων καλλιεργειών στην Ευρυτανία.

Στη συνέχεια θα γίνει επίδειξη και πρακτική άσκηση των ενδιαφερομένων παρασκευάζοντας τρεις παραδοσιακές πίτες και ένα γλυκό, με συνταγές που εφάρμοζαν οι γιαγιάδες μας.
Το εργαστήριο γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας.


Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, με θέμα: «Κατασκευή σαπουνιού».
Στην αρχή θα γίνει θεωρητική γνωριμία με την χημεία σαπωνοποίησης, την ασφάλεια χειρισμού καυστικής σόδας, καθώς και με τα αιθέρια έλαια και αρώματα που χρησιμοποιούνται.
Στη συνέχεια θα γίνει πρακτική επίδειξη και παρασκευή σαπουνιού με διάφορες μεθόδους.

                                                                                                         
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Εσπερίδα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, με θέμα: «Αστρονομία και αρχαίοι πολιτισμοί».
Στην αρχή θα γίνει θεωρητική εισήγηση για το θέμα και στη συνέχεια, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα μεταβούμε για αστροπαρατήρηση στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου όπου θα γίνει Αναγνώριση αστέρων και αστερισμών με γυμνό οφθαλμό, εύρεση του Πολικού Αστέρα, στήσιμο τηλεσκοπίων και παρατήρηση πλανητών, αστέρων, αστρικών σμηνών, νεφελωμάτων και γαλαξιών.
Η εσπερίδα γίνεται με την συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας.

Όλες οι δράσεις απευθύνονται ελεύθερα στο πλατύ κοινό, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να δηλώσει τη συμμετοχή του εκ των προτέρων.
Πληροφορίες: ΚΠΕ Καρπενησίου τηλ. 22370 80843.