Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ένας ακόμη Κένεντυ στον πολιτικό στίβο!


Ένας ακόμα Κένεντυ, ο 31χρονος Τζόζεφ Π. Κένεντι ο τρίτος, βοηθός εισαγγελέας στην Μασαχουσέτη, σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο, ευελπιστώντας να διαδεχθεί το βουλευτή Μπάρνεϊ Φρανκ στα έδρανα των Δημοκρατικών.

Ο βοηθός εισαγγελέας, γιος του πρώην βουλευτή Τζόζεφ Π. Κένεντι του δεύτερου και εγγονός του δολοφονημένου Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρει ότι παραιτείται από τη θέση του βοηθού εισαγγελέα στην κομητεία Μίντλσεξ σε δύο εβδομάδες. Ο θάνατος του γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι το 2009 χαρακτηρίστηκε ορόσημο, καθώς σήμανε ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν απέμενε σε κάποιο πολιτικό αξίωμα, δίνοντας τέλος στην παράδοση που κρατούσε από τις ημέρες του δολοφονημένου πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι αφού και η κόρη του Κάρολαϊν δε συνέχισε την πολιτική δυναστεία.
«Μίλησα με ανθρώπους από ολόκληρη την Μασαχουσέτη που πιστεύουν ότι η Ουάσιγκτον δεν δουλεύει πια για εκείνους», δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εκστρατείας του.
Ο Τζόζεφ Κένεντι ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του στην τέταρτη περιφέρεια της Μασαχουσέτης.
Ο Κένεντι ανέφερε ότι θα εργαστεί μεταξύ άλλων για ένα δίκαιο σχέδιο εργασίας και για ένα δίκαιο φορολογικό κώδικα για τη μεσαία τάξη.
Εκτός του Τζόζεφ Κένεντι, υποψήφιοι για την έδρα της Μασαχουσέτης είναι οι Δημοκρατικοί Χέρμπερτ Ρόμπινσον και Πολ Χερού, ενώ από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ο Σον Μπιέλατ και η Ελίζαμπεθ Τσάιλντς.
Ο Τζόζεφ Κένεντυ είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Stanford και της Νομικής Σχολής του Harvard, ομιλεί άπταιστα την ισπανική γλώσσα ενώ στο παρελθόν διετέλεσε μέλος της οργάνωσης Peace Corps.