Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σημαντική εκδήλωση για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας, στα πλαίσια του θεσμού ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: Για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου «Ευγένιος ο Αιτωλός».

Κεντρική Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κυρία Άννα Μαρία Παπίρη, δημοσιογράφος και  συγγραφέας του βιβλίου "Η Επανάσταση της Νεότητας".
Η ομιλία της κ. Παπίρη ήταν βασισμένη στο βιβλίο της και αναφέρθηκε στους μηχανισμούς της γήρανσης και στο τρόπο κατανόησης και αντιμετώπισής της. 
Η κ. Παπίρη μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα ξεκινήσουμε κάνοντας κατανοητούς τους μηχανισμούς της γήρανσης αλλά και πως αυτοί επηρεάζονται από το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον μας.
Η γήρανση είναι μία εκφυλιστική διαδικασία και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι περισσότεροι....Το σίγουρο είναι πως όλοι θα γεράσουμε ότι και να κάνουμε. Όλα όσα μας περιβάλλουν στο σύμπαν μας γερνούν. Leonard Hayflick». 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ορισμό τι ακριβώς είναι η γήρανση, στην σημασία της διατροφής στη γλυκοζυλίωση, στο ρόλο των ελευθέρων ριζών, αλλά και στις 15 ιδέες για μία ζωή γεμάτη νεότητα και ευεξία.
Οι δεκαπέντε ιδέες είναι οι εξής: 
1.Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας
2.Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά
3.Ενδώστε στην αντιγηραντική διατροφή
4.Κόψτε το κάπνισμα
5.Η χορτοφαγία νικητής του χρόνου
6.Πιείτε τσάι
7.Συμπληρωματικά….οφέλη
8.Να κοιμάστε αρκετά
9.Ελέξγτε το άγχος
10.Δημιουργείστε καλή κοινωνική ζωή
11.Βρείτε το σωστό βάρος
12.Σώστε την επιδερμίδα σας
13.Δείξτε νεότεροι
14.Ασκηθείτε
15. Γυμνάστε το μυαλό σας
Τέλος, η κ. Παπίρη έκλεισε την ομιλία της με τη φράση της Σοφία Λόρεν.
«Υπάρχει μία  πηγή νεότητας: Είναι το πνεύμα σας, τα ταλέντα σας, η δημιουργικότητα που φέρνει στη ζωή σας και οι ζωές των ανθρώπων που αγαπάτε. Όταν μάθετε να αντλείτε από αυτήν την πηγή θα έχετε στ’ αλήθεια νικήσει το χρόνο».