Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Μπακογιάνννη προς Βενιζέλο, Κουτρουμάνο και Γιαννίτση για την επικείμενη κατάργηση της Εργατικής Εστίας

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση ο Κώστας Μπακογιάννης ζητά να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρπενησίου, δομή που ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και να αποκατασταθεί η ευρυθμία στη λειτουργία του.
Σας παραθέτουμε την επιστολή:
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζομένους του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρπενησίου, ενημερωθήκαμε ότι επίκειται η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, του οποίου μία σημαντική για την πόλη μας δομή είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός. Η συγκεκριμένη δομή, εξυπηρετεί 32 βρεφονήπια, δύο δομές του Δήμου Καρπενησίου (σίτιση δικαιούχων των κοινωνικών προγραμμάτων( «Βοήθεια στο σπίτι» και «Γεύματα Αγάπης») ενώ απασχολεί 9 άτομα προσωπικό.
Το έργο του Β.Ν.Σ. έχει ύψιστη κοινωνική αξία για το Δήμο μας  προσφέροντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους ωφελουμένους του.
Συγκεκριμένα:
•Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δεν εξυπηρετούν βρέφη και στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τον Β.Ν.Σ. της Εργατικής Εστίας αποσυμφορείται η λειτουργία τους και δίνεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών στο Β.Ν.Σ..
•Ο Β.Ν.Σ. διαθέτει άριστη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή η οποία συμβάλλει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα ωφελούμενα βρέφη και νήπια.
•Επιπλέον υποστηρίζονται, κατόπιν συμφώνου συνεργασίας με τον Ο.Ε.Ε., οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας «Βοήθεια στο σπίτι» και «Γεύματα Αγάπης» προετοιμάζοντας στην άρτια εξοπλισμένη κουζίνα τα γεύματα που παρέχονται στους δικαιούχους των παραπάνω δράσεων.
Με δεδομένο ότι είμαστε μια ορεινή, απομακρυσμένη περιοχή, με έντονο πρόβλημα ανεργίας θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη διατήρησης της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αιτήσεις βρεφών και νηπίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους γονείς τους να εργαστούν αλλά και να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.
Για το λόγο αυτό, έχουμε την πρόθεση ως Δήμος Καρπενησίου να αναλάβουμε τις αρμοδιότητες για τη λειτουργία και διαχείριση του Β.Ν.Σ. με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων  και υλικοτεχνικών υποδομών του κτιρίου συνολικά στο Δήμο μας, ακολουθώντας έννομη διαδικασία  για το κράτος  και συμφέρουσα για την τοπική κοινωνία. 
Κλείνοντας, παρακαλούμε θερμά να μεριμνήσετε του θέματος που περιγράψαμε και να διερευνήσετε την ανωτέρω πρόταση, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρπενησίου και να αποκατασταθεί η ευρυθμία στη λειτουργία των δομών μας.
Αναγνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,
Κώστας Μπακογιάννης
Δήμαρχος Καρπενησίου