Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κρέντη-Μυρίκη 1-0 Κατάθεση ψυχής

Μια πολύ σημαντική από πολλές πλευρές νίκη, σημείωσε την περασμένη Κυριακή η Κρέντη, επικρατώντας στο ντέρμπι της αγωνιστικής της Μυρίκης με 1-0.
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, καλύτερη στην αρχή του αγώνα και με παίχτες που έδωσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, έφτασαν δίκαια στο τρίποντο, που τους δίνει πλέον σαφές προβάδισμα, έναντι της Μυρίκης για την 3η θέση στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας.
Έτσι με την νίκη της αυτή η Κρέντη παρέμεινε στην 3η θέση φτάνοντας τους 35 βαθμούς, αποκτώντας «αέρα» 4 βαθμών από την ομάδα του Βασίλη Φούκα που έμεινε στην 4η θέση με 31 βαθμούς.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Κρέντη, πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της επικρατεί της Μυρίκης, ύστερα μάλιστα από 9 αποτυχημένες απόπειρες.
Σε ένα γήπεδο αρκετά «ταλαιπωρημένο» από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και παρουσία πολλών οπαδών της, η Κρέντη, που κατέβηκε στον κρίσιμο αυτό αγώνα με 4 τεράστιες απουσίες καθότι απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Γούλας, Γεωργούλας, Τσιγαρίδας, Γ. Βούρτσας, Σ. Μπύρος και Χ. Καλαμπάκας, έδειξε χαρακτήρα δυναμικής ομάδας και δίκαια πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη επί ενός σπουδαίου αντιπάλου, που δικαιούνταν κάτι παραπάνω από αυτή την συνάντηση. Το λέμε αυτό διότι οι φιλοξενούμενοι, είχαν δυο δοκάρια με τον Παχή, αλλά και στιγμές που ήταν κυρίαρχοι στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. 
Παρά τις σημαντικές απουσίες τους, οι γηπεδούχοι, καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, από τον Γ. Χρυσαφόπουλο που έκανε τις σωστές κινήσεις όταν έπρεπε, έπαιξαν πολύ σοβαρά και με περίσσιο πάθος πάλεψαν τον αγώνα για να φτάσουν στο στόχο τους. Όταν έχεις στην ομάδα σου, ποδοσφαιριστές του διαμετρήματος, ενός Γιάννη Ντάλλα, που έπαιξε τραυματίας και ήταν αλάνθαστος, ενός Κ. Αρκουμάνη, που κυριάρχησε στην άμυνα με το αρχοντικό του στυλ και το πάθος του, ενός Δημήτρη Τύμπα, που δημιούργησε το γκολ και έδειξε στοιχεία τεράστιου ποδοσφαιριστή, παρά την τελευταία δοκιμασία του, ενός Κώστα Μάκκα, που σε κάθε αγώνα κάνει κατάθεση ψυχής, δείχνοντας στην πράξη πως πρέπει να είναι ο αρχηγός σε μια ομάδα, ενός Γιάννη Μπαικούση, που είναι πολυεργαλείο σε κάθε προπονητή, αλλά και παίχτες που τα δίνουν όλα στο γήπεδο, όπως έκαναν στο σύνολό τους οι ποδοσφαιριστές της Κρέντης στον αγώνα αυτό, τότε σίγουρα πιστεύεις ότι μια τέτοια ομάδα, μπορεί να τα καταφέρει και στις πιο δύσκολες αποστολές, όπως δύσκολη από κάθε πλευρά ήταν και η αποστολή απέναντι στην Μυρίκη, μια ομάδα καλοδουλεμένη και με τεράστιο ταλέντο.
Η Μυρίκη λοιπόν του Βασίλη Φούκα, έχοντας για πρώτη φορά στην σύνθεσή της τον Λάμπρο Φλωράκη και τον Βαγγέλη Τριανταφυλλόπουλο, που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο, μετά την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ που δέχτηκε, ισορρόπησε τον αγώνα, βγήκε μπροστά με αξιώσεις, αναζητώντας την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει καθότι ήταν άτυχη σε δυο περιπτώσεις με τα δοκάρια του Παχή ενώ δεν ήταν αναποτελεσματικοί  οι επιθετικοί της στην τελική προσπάθεια.
Πολύ καλή η διαιτησία του Χρήστου Σταμάτη, σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Την επόμενη αγωνιστική η Κρέντη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Απεραντιακό η Μυρίκη υποδέχεται τον Άγιο Προκόπιο.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
5΄ : Σουτ του Φλωράκη μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.
8΄ : Σουτ του Χρυσαφόπουλου από θέση πλάγια δεξιά στα όρια της περιοχής κατέληξε άουτ από το τέρμα του Μεριγκούνη.
12΄ : Ο Χρυσαφόπουλος κέρδισε φάουλ και ο Τύμπας το εκτέλεσε από πλάγια δεξιά σαν κοντινό κόρνερ, ο επερχόμενος Μπαϊκούσης στο δεύτερο δοκάρι με αριστερό βολέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (1-0).
13΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη έφυγε άουτ.
24΄ : Ο Παχής εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ντάλλα και στην συνέχεια οι αμυντικοί των «πορτοκαλί» ανέκοψαν στις προσπάθειες Ζαραβέλη και Τριανταφυλλόπουλου αντίστοιχα.
33΄ : Σουτ του Μπαϊκούση εκτός περιοχής πέρασε άουτ.
37΄ : Δυνατό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Κρέντης.
39΄ : Σουτ-«κεραυνός» του Τύμπα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μεριγκούνης και στην συνέχεια της φάσης ο Μάκκας Κ. υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Δυνατό σουτ του Βούρτσα Ν. εκτός περιοχής έφυγε άουτ.
55΄ : Ο Παχής επεχείρησε σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
57΄ : Ο Φλωράκης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, όμως σούταρε σύρριζα άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
59΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Ζαραβέλη κατέληξε άουτ.
72΄ : Εκτέλεση φάουλ του Τύμπα από μακριά απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των «κόκκινων».
75΄ : Σουτ του Ράπτη από καλή θέση πέρασε άουτ.
78΄ : Σουτ του Κολόκα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ντάλλα.
85΄ : Ο Ράπτης πάσαρε στον Κολόκα, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ.
87΄ : Σουτ του Τύμπα από πλάγια έφυγε άουτ.
Συνθέσεις ομάδων
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Απ., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Αρκουμάνης, Ντάλλας Ι.(66΄ λ.τρ. Τσάκνης), Λιάγκος, Χρυσαφόπουλος, Μπαϊκούσης, Μάκκας Κ.(87΄ Φούκας Α.), Τύμπας(88΄ Ντάλλας Αθ.), Βούρτσας Ν.
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Κολόκας, Ζαλοκώστας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμπουρής Α., Λέρης(61΄ Ράπτης), Σιταράς, Σαϊτης, Φλωράκης(61΄ Φούκας Ν.)
Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΠΔ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)