Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Την απαγόρευση του κυνηγιού ορισμένου χρόνου σε έκταση 22.000 στρεμμάτων περίπου στην ευρύτερη περιοχή «Κόνισκος-Μέγα Πλάι» του Δήμου Καρπενησίου αποφάσισε ο Δ/ντής Δασών
Ευρυτανίας κ. Γ. Καραγεώργος. Ειδικότερα απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για πέντε χρόνια, από 20-8-2012 μέχρι 20-8-2017 για την προστασία, ανάπτυξη και εκμετάλλευση του θηραματικού πλούτου της άγριας πανίδας. Μπράβο στον Δ/ντη Δασών για την απόφαση αυτή που μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη.

*Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο αρκετά χρήματα σπαταλούνται για αποκριάτικες εκδηλώσεις κλπ. Θα ήταν καλύτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε κάποια από τα χρήματα αυτά να δίνονταν για πολύ σοβαρότερους λόγους… Τι θα λέγανε και οι αρμόδιοι;

.* Έπεσε στα χέρια μου απόφαση Δήμου για την αγορά καυσόξυλων, που θα δίνονταν σε άπορες οικογένειες. Όπως αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 25237 απόφαση, ο Δήμος προέβη στην αγορά 10 κυβικών ξύλων από έλατο μάλιστα και δαπάνησε 2000,00 ευρώ. Με βάση τις τιμές της αγοράς η προμήθεια αυτής της ποσότητας καυσόξυλων δεν υπερβαίνει τα 400 άντε 500 ευρώ. Από κει όμως μέχρι τα 2000,00 υπάρχει μεγάλη διαφορά και διαφορά που είναι λογικό να σκανδαλίζει. Ας γίνει μια έρευνα αγοράς για το θέμα αυτό και εγώ είμαι εδώ να τα ξαναπούμε.

* Το ΚΚΕ έσπευσε να καταδικάσει ως αποπροσανατολιστικό το κίνημα της πατάτας, τονίζοντας ότι «στόχο έχει την απομάκρυνση των μικρών αγροτών από το αγροτικό κίνημα και τη ρήξη με τα μονοπώλια και την ΕΕ». Καλά ρε συντρόφια, εδώ ο κόσμος πεθαίνει της πείνας και εσείς μας μιλάτε για αποπροσανατολισμό. Έ όχι και έτσι. 

* Την περασμένη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κύριο Αρθούρο Ζερβό. Μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Ζερβό για σημαντικά θέματα εκτός από ένα, που αφορά την ανάπτυξη μιας άλλης περιοχής πέρα από το Καρπενήσι. Επειδή τα όρια του Δήμου φτάνουν μέχρι εκεί, το θέμα αυτό θα έπρεπε να ήταν στην ατζέντα του Δημάρχου.