Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΙΤΗΜΑ τοπικών Συλλόγων Καρπενησίου

πληρ. Ελ. Μπακογιάν νη                                                        
Ζηνοπούλου 31,36100                                                               
τηλ. 6976481190                                                                  
Καρπενήσι 5/3/12
                                                                                                                  
 ΠΡΟΣ
κ. Διοικητή Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας
κ. Υποδ/τή Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου
κοιν.κ. Βουλευτή Ευρυτανίας
κ.Περιφεριάρχη Στερεάς Ελλάδος
κ.Αντιπ/ρχη Στερεάς Ελλάδος
κ. Δήμαρχο Καρπενησίου


Αξιότιμοι Κύριοι,
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την έλλειψη ορισμένων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και να ενημερωθούμε για τις μέχρι στιγμής, αλλά και προτιθέμενες ενέργειές σας για την κάλυψη αυτών των θέσεων, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες όχι μόνο προς τα μέλη μας τα οποία εκπροσωπούμε (και τα οποία κατά καιρούς έχουν ταλαιπωρηθεί από την έλλειψη των ειδικοτήτων αυτών), αλλά και προς κάθε Ευρυτάνα πολίτη.
Αρχικά, πιστεύουμε οτι το παιδιατρικό τμήμα θα πρέπει να εξυπηρετεί τους πολίτες σε εικοσιτετράωρη βάση και να εφημερεύει όλα τα Σαββατοκύριακα, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών μετακίνησης των πολιτών, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άκρως αντίξοες . Παρακαλούμε λοιπόν να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λυθεί το θέμα αυτό.
Δεύτερον, θεωρούμε ότι η ειδικότητα του ουρολόγου είναι απαραίτητη για το Νοσοκομείο μας και θέλουμε να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο δεν έχει καλυφθεί η θέση αυτή.
Τρίτον, ο μοναδικός οφθαλμίατρος στο Νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών σε εικοσιτετράωρη βάση και ούτε όλες τις ημέρες το μήνα λόγω των ελάχιστων εφημεριών που επιτρέπονται. Έτσι, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε και για τις ενέργειές σας για τη λύση αυτού του προβλήματος .
Τέταρτον, το ακτινολογικό τμήμα υπολειτουργεί λόγω έλλειψης χειριστών και για να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ο μαστογράφος απαιτείται ένας ακόμα χειριστής.
Μεγάλο πρόβλημα είναι επίσης η απουσία της ειδικότητας του ωτορινολαρυγγολόγου, καθότι είναι μια ειδικότητα άκρως απαραίτητη κατά τη γνώμη μας.
Επιπλέον, έπεσε στην αντίληψή μας ότι ενώ είχαμε δύο ψυχιάτρους, έναν στο κέντρο ψυχικής υγείας και έναν στο Νοσοκομείο μας, ο ένας πήγε με απόσπαση στην Αθήνα ενώ ο άλλος μετά την συγχώνευση των Νοσοκομείων, μετέβη στη Λαμία και έρχεται στο Νοσοκομείο μας μόνο μία φορά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών.
Επίσης, θεωρούμε ότι το γυναικολογικό χρειάζεται έναν γυναικολόγο ακόμα για να καλύπτονται οι ανάγκες του Νοσοκομείου όλο το μήνα.
Τέλος, πολλές φορές διαβάσαμε άρθρα στον τύπο σχετικά με τον Αξονικό τομογράφο που είναι παλαιάς τεχνολογίας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους ασθενείς. Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσετε τόσο εμάς όσο και τους Ευρυτάνες πολίτες για τις ενέργειές σας έτσι ώστε το Νοσοκομείο μας να αποκτήσει Αξονικό τομογράφο νέας τεχνολογίας.
Επειδή, όπως γνωρίζετε, η έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων αναγκάζει τους συμπολίτες μας να ταξιδεύουν αρκετά χιλιόμετρα για να βρουν γιατρούς σε πρωτεύουσες άλλων νομών και υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, (επιπλέον της σημαντικής οικονομικής επιβάρυνσης), θα θέλαμε να επιληφτείτε όλων των παραπάνω θεμάτων άμεσα, έτσι ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση για τους Ευρυτάνες πολίτες.
Ελπίζοντας οτι το ενυπόγραφο αίτημά μας θα αποτελέσει σύμμαχο στις διεκδικήσεις σας για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, περιμένουμε την έγγραφη απάντησή σας,

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων
Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου.............................................................
Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας................................................................
Σύλλογος Γον. & Κηδ.1ου Δημοτικού Καρ/σιου.............................................
Σύλλογος Γον.& Κηδ. 2ου Δημοτικού Καρ/σίου.............................................
Σύλλογος Γον.& Κηδ. 3ου Δημοτικού Καρ/σιου.............................................
Σύλλογος Γον.&Κηδ. 4ου Δημοτικού Καρ/σίου............................................
Σύλλογος Γον.& Κηδ. 1ου Γυμνασίου Καρ/σίου.........................................
Σύλλογος Γον.& Κηδ. 2ου Γυμνασίου Καρ/σίου........................................