Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Χειμωνιάτικα κούλουμα Εντυπωσιακές οι εκδηλώσεις της Αποκριάς σε όλη την Ευρυτανία Σπουδαία εκδήλωση από τον νεοσύστατο Σύλλογο Νέων Κρέντης








Ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η εντυπωσιακή παρέλαση με τους καρναβαλιστές να κερδίζουν δίκαια το χειροκρότημα από την παρουσία τους και από τις πολλαπλές και επίκαιρες εμπνεύσεις τους.
Μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, στην ασφυκτικά γεμάτη κεντρική πλατεία Καρπενησίου, ξεκίνησε ένα μοναδικό street party, με τους Maraveyas Ilegál να γεμίζουν με τις μουσικές τους το κέντρο της πόλης. Ζεστό κρασί, τσίπουρο και ντόπιοι μεζέδες συνόδευσαν τη μουσική, δίνοντας σε όλους μπόλικη ενέργεια για χορό και αποκριάτικο ξεφάντωμα.
Αποκριάτικη εκδήλωση από τον
νεοσύστατο Σύλλογο Νέων Κρέντης

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η αποκριάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε άψογα από τον νεοσύστατο Σύλλογο Νέων Κρέντης και έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού. Κέφι, χορός, πειράγματα και γλέντι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα. Τίμησαν με την παρουσία τους την ωραία αυτή εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ταξιάρχης Σκλαπάνης, που έριξαν και τον χορό τους, ενώ δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος από τον Δήμο Αγράφων.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Αθλητικό κέντρο για να γιορτάσει τα κούλουμα.
Ο πολιτιστικός σύλλογος με τους κουδουνάδες, τον γανωτή και το γαϊτανάκι διασκέδασε τους παραβρισκόμενους, οι οποίοι μπήκαν στη συνέχεια στο χορό, με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας.
Ο Σύλλογος Γυναικών ανέλαβε να σερβίρει στους δημότες και τους επισκέπτες τα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασε ο Συνεταιρισμός Γυναικών και οι εργαζόμενοι της Μαθητικής Εστίας. Ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος προσέφερε άφθονο κρασί και τσίπουρο.Το χιόνι πολύ αλλά η σαρακοστιανή διάθεση ακόμη περισσότερη...........
Πρώτο Βραβείο: ΑΛΑΚ, Δεύτερο: Άγιος Νικόλαος, Τρίτο: Κολυμβητικός Όμιλος Καρπενησίου
Τα βραβεία δόθηκαν σε ομάδες που δε βοηθήθηκαν από το Δήμο Καρπενησίου, αλλά κατασκεύασαν ή προμηθεύτηκαν μόνοι τους τις στολές και τα άρματά τους.
Όλες οι ομάδες ήταν εντυπωσιακές και οι εμφανίσεις τους ευφάνταστες, αλλά ο Δήμος Καρπενησίου και ο ΟΠΠΑΔΗΚ έπρεπε να λειτουργήσουν δίκαια ενισχύοντας και αυτούς που κατέβηκαν στο καρναβάλι με δικά τους έξοδα και αποκλειστικό σύμμαχό τους τη δημιουργική τους διάθεση.
Ευχαριστούμε πολύ όλες τις ομάδες που κατάφεραν να αλλάξουν την όψη του κέντρου της πόλης μας με το κέφι και την αποκριάτική τους διάθεση.
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ
Στη Δυτική Φραγκίστα εορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Δήμο Αγράφων. Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν την Καθαρά Δευτέρα το πρωί στην περιοχή για να γιορτάσουν και τα διασκεδάσουν. Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός τους για το πέταγμα των χαρταετών, οι παραβρισκόμενοι δεν έχασαν το κέφι τους και γεύτηκαν τα πλούσια εδέσματα που προσέφερε ο Σύλλογος Γυναικών. Η παραδοσιακή φασολάδα, η ζεστή λαγάνα, ο γευστικός χαλβάς και το γλυκό κρασί είχαν την τιμητική τους.
Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη
«Ευχαριστώ» από το Δήμαρχο Καρπενησίου σε όλους όσοι συμμετείχαν στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του πολίτες, τους φορείς, τους συλλόγους και τους επαγγελματίες που συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης.
Με σύμμαχο τη μεγάλη συμμετοχή, τη δημιουργική διάθεση και τη φαντασία των συμμετεχόντων καταφέραμε όλοι μαζί να οργανώσουμε ένα μεγάλο αποκριάτικο υπαίθριο πάρτι.
Σύλλογοι, επαγγελματίες, μαθητές, γονείς, απλοί πολίτες, ο καθένας με το δικό του τρόπο συνέβαλε στην ενίσχυση του τουρισμού μα πάνω απ’ όλα στη δημιουργία μιας γιορτινής ατμόσφαιρας για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας.
Αποδείξαμε ότι όλοι μαζί με τη συνεργασία, την προσφορά, τη χορηγία, την παρουσία μας μπορούμε να κάνουμε πολλά.
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου και του Φουρνά που έδωσαν και αυτοί το παρόν, διοργανώνοντας ξεχωριστές εκδηλώσεις στα χωριά τους.
Η επιτυχία ανήκει στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά.
Και του χρόνου!