Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Συνδιοργάνωση του Συνεδρίου στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου

To Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης  στα πλαίσια της οργάνωσης του 3ήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου στη Δημοτική Ενότητα Φουρνά  στις 20,21 και 22  Ιουλίου 2012, ευχαρίστως ανακοινώνει ότι υπήρξαν θετικές απαντήσεις για τη συνδιοργάνωσή του από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου.
Συγκεκριμένα, στις 15 -2- 2012 πραγματοποιήθηκε στη Λαμία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς    Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά,  κατά την οποία  ήταν παρόντα τα μέλη του Δ.Σ.  κ.κ. Κώστας Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Σταμάτης, Ηλίας Λιάσκος και Βασίλειος Σιορόκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο  πολιτικός μηχανικός κ.  Ιωάννης Μάγκας, ως εκπρόσωπος των πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας  Φουρνά και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρπενησίου και τ. Δήμαρχος Φουρνά κ. Ηλίας Παπουτσόπουλος. 
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετικό έγγραφό μας προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας  και  είχε ως κύριο θέμα τη συνδιοργάνωση του παραπάνω Συνεδρίου. Ο  Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς αφού συγχάρηκε  το Δ.Σ.  για  τις πλούσιες δραστηριότητες της Ένωσής μας και την πρόσφατη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και την υφιστάμενη στη Χώρα μας κρίση, θα συμμετάσχει στο παραπάνω Συνέδριο ως συνδιοργανώτρια.
Σημειώνεται ότι ενωρίτερα ενημερώθηκαν για το συνέδριό μας αυτό, εγγράφως, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλειος Καραμπάς και άπαντες οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νομού μας, ήτοι οι κ.κ. Κώστας Κοντογεώργος, Ταξιάρχης Σκλαπάνης και Λάμπρος Τσιτσάνης, οι οποίοι και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους. Ύστερα, μάλιστα, από συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλειο Καραμπά, ορίζεται ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης.
Τέλος, και ο Δήμος Καρπενησίου, σύμφωνα με σχετική δήλωση του Δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κώστα Παπαδόπουλο στις 4-3-2012,  θα συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής στην κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση, ορίζοντας, προφορικά,  και ως εκπρόσωπο στην Οργανωτική Επιτροπή την Δημοτική  Σύμβουλο κ. Γεωργία Γκαρίλα – Διαμαντή. Προς τούτο θα υπάρξει και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.