Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚ - Μουζάκι 2-0 - Επιστροφή στις νίκες με οδηγό τον Άλεξ

Στις νίκες επέστρεψε το Βελούχι, επικρατώντας την περασμένη Κυριακή, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου, του Μουζακίου με σκορ 2-0.
Ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έφτασε δίκαια στο τρίποντο φτάνοντας έτσι στους 23 βαθμούς.
Ο ΑΠΟΚ σήμερα υποδέχεται στο Καρπενήσι τον Αμπελωνιακό σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής και έχει την ευκαιρία να ξεφύγει αρκετά από τους διώκτες του, ενώ την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας παίζει στην Καρδίτσα με τον τοπικό ΑΟΚ.
Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής νίκης του Βελουχιού ήταν ο Μπακαλίδης, ο οποίος παρότι τραυματίας, ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το ημιχρόνιο εδραίωσε το χρυσό τρίποντο για την ομάδα του, διαμορφώνοντας με ωραίο γκολ το τελικό 2-0. Ο Ανοιξιάτικος καιρός συνέβαλλε να έρθουν στο γήπεδο αρκετοί φίλοι των γηπεδούχων, τους οποίους αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά του Παύλου Σερμπέση που φέτος δείχνουν ότι είναι η χρονιά τους. Πέραν του Άλεξ Μπακαλίδη, σπουδαία μπάλα έπαιξε ο Κατσαδούρος που άνοιξε το σκορ, ενώ τεράστιος σε ένα ακόμη παιχνίδι αποδείχτηκε ο Ζαλοκώστας που κυριάρχησε στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
14΄ : Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά, ο Γεωργακόπουλος βρέθηκε ξεχασμένος απέναντι στον Ζήση, πλάσαρε χωρίς πίεση λίγο έξω από την μικρή περιοχή, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΜ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
22΄ : Ο Κεχαγιάς  μετά από γρήγορη αντεπίθεση του Μουζακίου σέντραρε από δεξιά, ο Χαϊντούτης βρέθηκε απέναντι στον Ρεσίτη σούταρε από κοντά, ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια και στην επαναφορά σουτ Καραμήτσου πέρασε ψηλά άουτ.
28΄ : Ο Πολυτσέρης γέμισε από αριστερά, ο Γεωργακόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Κουρλός έστρωσε με το στήθος στον Κατσαδούρο, που καραδοκούσε στο ύψος του πέναλτι και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων πέτυχε το 1-0. Ο Κατσαδούρος πανηγύρισε με τον γνωστό του αεροπλανικό τρόπο και ανέβασε στα «ουράνια» τους φιλάθλους της Καρπενησιώτικης ομάδας.
32΄ : Ο Ντουφεκιάς από τα 35 με 40 μέτρα και πλάγια δεξιά έκανε την σέντρα-σουτ, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μουζακίου και έφυγε άουτ.
38΄ : Αδύναμο μακρινό σουτ του Κανιούρα μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
44΄ : Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπακαλίδης λίγο έξω από την μικρή περιοχή χωρίς πίεση με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της ΑΕΜ, «γράφοντας» το τελικό 2-0. Ο αρχηγός του Βελουχίου 
45΄+3΄ : Ξαφνικό δυνατό σουτ του Κουρλού μέσα από την περιοχή και θέση αριστερά πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το τέρμα των «κιτρινόμαυρων».
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
49΄ : Ο Γεωργακόπουλος σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά, ο Ζήσης έπεσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
53΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο γκολκίπερ της ΑΕΜ απέκρουσε ασταθώς και ο Κατσαδούρος σούταρε από κοντά, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ, περνώντας πάνω από το τέρμα.
61΄ : Πλασέ του Γεωργακόπουλου από καλή θέση μάζεψε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
70΄ : Μακρινό σουτ του Κεχαγιά μπλόκαρε εύκολα στο κέντρο του τέρματος ο Ρεσίτης.
72΄ : Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, η κεφαλιά του Κατσαδούρου πέρασε πάνω από την εστία του Μουζακίου.
73΄ : Σέντρα-σουτ του Πασσά από πλάγια δεξιά και μακρινή απόσταση έφυγε μόλις άουτ πάνω από την εστία του Ζήση.
77΄ : Ο Κεχαγιάς εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, ο Τζάνης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» έπεσε και απέκρουσε θεαματικά από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
85΄ : Ο Μπακαλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία για τρίτο τέρμα από καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε πάνω από την εστία του Ζήση.
88΄ : Ο Κεχαγιάς έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Κανιούρα που από κοντά σούταρε πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
93΄ : Ο Μπακαλίδης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα από την περιοχή και δεξιά, όμως σούταρε δυνατά πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΜ.
Συνθέσεις ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Π. Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος(89΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Ντουφεκιάς, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Πολυτσέρης, Κατσαδούρος(84΄ Μπόνιας), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Κουρλός(59΄ Φλωράκης)
Μουζάκι (Παναγιώτης Ταμπάκος) : Ζήσης, Φλιούκας, Ευθυμίου(46΄ Κεσίδης), Μουρκάκης, Κίσσας, Σίμος(73΄ Ποζιός), Κεχαγιάς, Καραμήτσος, Κανιούρας, Χαϊντούτης, Τζάνης(84΄ Γρατσάνης)
Διαιτητής : Θανάσης Πατρόπουλος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας) 1ος Βοηθός : Νίκος Τσιλίκας 2ος Βοηθός : Παναγιώτης Φωτόπουλος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)