Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΠΟΚ -Αγρότης Λιανοκλαδίου 2-0 Τρίποντο παραμονής από τα λιοντάρια του Σερμπέση

Την πιο σημαντική του νίκη για την παραμονή του στην κατηγορία πέτυχε το Βελούχι την περασμένη Κυριακή. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδα μας, έχοντας την ουσιαστική στήριξη 500 και πλέον φιλάθλων της, αλλά και ψυχή λεόντων, επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση του Αγρότη Λιανοκλαδίου με σκορ 2-0, αποκτώντας έτσι σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου τους για να παραμείνουν στην Δ΄ Εθνική.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αναζητώντας από νωρίς το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Η πίεση που ασκήθηκε τον Αγρότη ήταν ασφυκτική και στην πρώτη καλή επίσκεψη στα καρέ του Αλεξανδρή και πιο συγκεκριμένα στο 6΄, προηγήθηκαν στο σκορ, μετά από ασίστ του Μπακαλίδη και άψογο τελείωμα από τον Κουρλό. Το γρήγορο αυτό γκολ έδωσε άλλο αέρα στους γηπεδούχους που έκαναν το παιχνίδι τους, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο και παίζοντας μάλιστα κατά διαστήματα και ωραία μπάλα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην επανάληψη με το Βελούχι να πιέζει ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει το τρίποντο και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κάνουν ούτε μια καλή φάση μπροστά στο τέρμα του πολύ καλού Ρεσίτη. Τελικά οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-0 στο τελευταίο 20λεπτο με πλασέ του Μπακαλίδη, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες προοπτικές για την υπόθεση ΠΑΡΑΜΟΝΗ στην κατηγορία.
Με την νίκη του αυτή ο ΑΠΟΚ πέρασε στην 5η θέση μαζί με τον Πυργετό και έφτασε στους 29 βαθμούς, ενώ ο Αγρότης υποχώρησε στην 7η θέση και έπεσε κάτω από την γραμμή παραμένοντας στους 28 βαθμούς.
Την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα του Βελουχίου αγωνίζεται εκτός έδρας με την ιστορική Αναγέννηση Καρδίτσας, 3 μόλις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Διοίκηση του ΑΠΟΚ, για την πανέμορφη εικόνα που είδαμε την περασμένη Κυριακή στο Στάδιο Καρπενησίου αλλά και στην Αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας για την άψογη αστυνόμευση του παιχνιδιού που έγινε με υποδειγματικό τρόπο από τον έμπειρο και απόλυτα πετυχημένο σε τέτοιου είδους αποστολές Υποδ/ντη κ. Γιάννη Κατσαρό. Υπερβολές που δεν χρειάζονται μπορούν να θεωρηθούν οι λεκτικές «επιθέσεις» προς τον προπονητή του Αγρότη. Στο ποδόσφαιρο όλα φέρνουν γύρω και ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι στον πάγκο της ομάδας σου την επόμενη σεζόν.

Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
4΄ : Ο Κουτσούκος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ρεσίτης δέχτηκε σπρώξιμο από τον Σπυριδάκη, ο ρέφερι δεν καταλόγισε το επιθετικό φάουλ και ο ψηλόσωμος στόπερ σούταρε από κοντά πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
6΄ : Μετά από γρήγορη επίθεση του Βελουχίου, ο Ντουφεκιάς έδωσε στον Μπακαλίδη που έκανε την προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε και ο Κουρλός στο πρώτο δοκάρι με πλασέ στην δεξιά γωνία του Αλεξανδρή άνοιξε το σκορ (1-0), βάζοντας «φωτιά» στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου.
10΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπακαλίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, ο Πολυτσέρης σούταρε από κοντά δυνατά, όμως ο γκολκίπερ του Αγρότη απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
12΄ : Ο Στυλιανός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γκούρλιας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, που πέρασε πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
29΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από πλάγια αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Αλεξανδρής.

Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
53΄ : Ο Πασσάς σέντραρε από δεξιά, ο Γκούρλιας στο ύψος του πέναλτι κατέβασε την μπάλα με το χέρι και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο ρέφερι Μακρυπόδης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
60΄ : Ο Ζαραβέλης άνοιξε όμορφα αριστερά στον Μπακαλίδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε παράλληλα την σέντρα-σουτ, ο Γεωργακόπουλος δεν βρήκε την μπάλα από κοντά, η οποία πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αγρότη.
66΄ : Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση και αριστερά πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Λιανοκλαδίου.
68΄ : Ο Νάσιος μέσα στην περιοχή πάσαρε στον Μπουγιώτα, που από θέση πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
77΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. με έξυπνη μπαλιά βρήκε τον Μπακαλίδη, ο οποίος μπήκε ταχύτατα στην περιοχή, αλλά σούταρε διαγώνια ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
78΄ : Ο Γεωργακόπουλος με μπαλιά τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή αριστερά ταχύτατα, βρέθηκε «φάτσα» με τον Αλεξανδρή, πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία και «σφράγισε» την νίκη παραμονής του ΑΠΟΚ γράφοντας το τελικό 2-0.
90΄ : Ο Συγκελόπουλος έπεσε στο έδαφος έπειτα από αψιμαχία με αντίπαλο. Επικράτησε ένταση και το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά. Στην συνέχεια ο Σπυριδάκης αντίκρισε την 2η κίτρινη και αποβλήθηκε, αφού ενεπλάκη και αυτός στις αψιμαχίες.
91΄ : Σουτ του Κουτσούκου από καλή θέση πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.

Συνθέσεις ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ.(82΄ Φλωράκης), Κουρλός(92΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος
Αγρότης Λιανοκλαδίου (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Αλεξανδρής, Τζουάνας, Καββαδίας(31΄ λ.τρ. Νάσιος), Σπυριδάκης, Καλαμάτας, Γουργιώτης, Κουτσούκος, Γκούρλιας(63΄ Μπομπότας), Μπουγιώτας, Στυλιανός, Ζήσιμος
Διαιτητής : Νίκος Μακρυπόδης (ΣΔΠ Αχαΐας) 1ος Βοηθός : Θεμιστοκλής Σπανός (ΣΔΠ Αχαΐας) 2ος Βοηθός : Γεώργιος Αναγνωστόπουλος (ΣΔΠ Αχαΐας)