Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Με άμεση επέμβαση της ΠΥ σβήστηκε η φωτιά κοντά στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου

Μικρή σε έκταση πυρκαγιά κοντά στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έσβησε με άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής την περασμένη Δευτέρα στις 1,30 το μεσημέρι.
Η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση πολύ κοντά στο αθλητικό κέντρο, τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο από τους 5 άνδρες και τα 2 πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν σε χρόνο ρεκόρ στην περιοχή. Από την πυρκαγιά κάηκαν μόνο ξερά χόρτα και μικροθάμνοι καθότι η επιχείρηση ήταν άκρως αποτελεσματική και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο διπλανό δάσος. 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθορισμός χρονικών ορίων για την χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την χρονική περίοδο που απαγορεύεται η χρήση πυρός σε δάση και δασώδης περιοχές. Από 01-05-2012 έως και 31-10-2012 απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη & λόφους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκτός του Νομού Ευβοίας, όπου ο ως άνω περιορισμός ισχύει από 01-04-2012 μέχρι 31-10-2012.
Επιτρέπεται όμως μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9 Α/2005 όμοια (ΦΕΚ Β’ 1554).
Η Υπηρεσία επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμης διαδικασίας που προβλέπεται για την παράβαση της παρούσας, παρακαλεί για την πιστή εφαρμογή αυτής.
Μετά από σχετική άδεια των ΠΟΥ η καύση θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες έως Ω/10:00 και με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) και 2 (μέση).