Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Μικρή» Εθνοσυνέλευση στους Κορυσχάδες από τους Γ.Γ. των Δήμων της χώρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, το συνέδριο των Γενικών Γραμματέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα: «Απασχόληση & Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αυτοδιοίκηση», που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδρίων του ιστορικού Μουσείου Κορυσχάδων.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καρπενησίου, Αριστείδη Τασιού, στα πλαίσια της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής να καταστήσει το Δήμο Καρπενησίου, δήμο πρότυπο για όλη την Ελλάδα.
Στο συνέδριο συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων της Ελλάδας, ενώ παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Σκλαπάνης, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις εισηγήσεις που αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αριστείδης Τασιός δήλωσε: «Η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτύπησε στο Δήμο Καρπενησίου. Γενικοί Γραμματείς απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στον τόπο μας προκειμένου να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ανθρώπινο Δυναμικό της. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα μας φανούν χρήσιμα εργαλεία, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε για να καλυτερεύσουμε τη λειτουργία του Δήμου. Η συνεργασία του Δήμου μας με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων αλλά και με κάθε Δήμο ξεχωριστά αποτελεί εχέγγυο για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και διοικητικών εφαρμογών για την ανάπτυξη του Δήμου μας».

Η διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, και η μεγάλη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων από όλη τη χώρα, έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» όλων των ΟΤΑ στο Δήμο Καρπενησίου και στη δουλειά που γίνεται σε αυτόν, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας γενικότερα.