Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Έντονη η αντίδραση Καρανίκα για την αναβολή της συζήτησης για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Ευρυτανία

Την έντονη δυσαρέσκειά του προς το Υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε στη Βουλή ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας για την δεύτερη σε σειρά αναβολή της ερώτησής του σχετικά με το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στον νομό Ευρυτανίας.

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε και από το βήμα της Βουλής, κατά τη κατά τη συνεδρίαση της 2-4-2012 όταν ανακοινώθηκε από το προεδρείο η αναβολή της συζήτησης λόγω κωλύματος του Υπουργού.
Συγκεκριμένα, παίρνοντας το λόγο είπε τα εξής:
"Κύριε πρόεδρε θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ έντονα για την αναβολή. Είναι η δεύτερη φορά που ανακοινώνεται ότι δεν θα συζητηθεί η ερώτησή μου. Κατανοώ το να είναι απασχολημένος ο Υπουργός, δεν κατανοώ όμως -γιατί εγώ δεν ζήτησα να μου απαντήσει Υπουργός ή Αναπληρωτής Υπουργός ή Υφυπουργός- το κώλυμα του Υπουργού να απαντήσει εγγράφως στην απλή ερώτηση που έχω κάνει. Δεν θα πω πως είναι προσβλητική προς το ρόλο του Βουλευτή και τους θεσμούς του κοινοβουλίου, αλλά υποτιμητική είναι σίγουρα.
Ο τρόπος συμπεριφοράς των Υπουργών -μερικών Υπουργών, για να είμαστε ακριβείς- είναι όντως υποτιμητικός. Μιλάμε για το πετρέλαιο θέρμανσης και πρέπει να σας πω ότι εκπροσωπώ έναν τόπο, καθ’ ολοκληρίαν ορεινό. Εννέα μήνες το χρόνο έχουμε χειμώνα, ανάβουμε τζάκι στο τέλος Αυγούστου και δεν έχει ούτε καν φυσικό αέριο. Έχουμε παλιές οικοδομές, έχουμε τεράστια ανεργία, έχουμε κατά κεφαλήν εισόδημα στο 53% του μέσου όρου της Ευρώπης και επιπλέον έχουμε γηρασμένο πληθυσμό. Να μην αναφερθώ βέβαια στους ξενοδόχους που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και αυτοί βαπορίσια. Όφειλε ο Υπουργός να μου δώσει μια απάντηση. Την περιμένω, έστω και γραπτώς".