Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Στο επικοινωνιακό πλάνο του Δημάρχου τα « τουριστικά» στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στο Καρπενήσι!!!

Έχοντας εμπεδώσει  τις μεθόδους και τις πρακτικές της επικοινωνιακής τακτικής όπου εκφράζοντας θέσεις και απόψεις χωρίς καμία προοπτική ή  δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής, ο Δήμαρχος Καρπενησίου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Φρόντισε να αφήσει τάχατες παράθυρο ανοιχτό στη προοπτική να φιλοξενήσει ο δήμος  Καρπενησίου ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών!!! Ηξερε ότι μια τέτοια δήλωση, θα του εξασφάλιζε πανελλήνια προβολή, τόσο χρήσιμη στα πολιτικά του σχέδια, παραγνωρίζοντας τις όποιες αρνητικές συνέπειες για την περιοχή.
Η πραγματικότητα γνωστή σε κάθε πολίτη που στοιχειωδώς σκέφτεται:
Τα στρατόπεδα – έμπνευση του κ. Χρυσοχοίδη δεν είναι τίποτα άλλο από μια παλαιάς κοπής προεκλογική φούσκα ώστε να ανακοπεί η δημοσκοπική άνοδος των ακροδεξιών ομάδων που διεκδικούν την είσοδό τους στην επόμενη βουλή.
Ως δήμος και περιοχή είναι γνωστό ότι δεν διαθέτουμε στρατόπεδο ούτε κάποια κτηριακή υποδομή ικανή έστω για να αποτελέσουμε πιθανό τόπο εφαρμογής της έμπνευσης του «αδιάβαστου» υπουργού, ούτε το κράτος μας διαθέτει την σοβαρότητα και την οργάνωση για να υποστηρίξει τέτοιες ιδιαίτερα απαιτητικές δράσεις.
Συνεπώς προς τι η σπουδή του κ. Μπακογιάννη;
Χωρίς καμιά συζήτηση στα πλαίσια του δήμου είναι λογικό να έχει την τοπική κοινωνία απέναντι, αλλά είπαμε μπροστά στα επικοινωνιακά κέρδη όλα αυτά είναι απλώς ….λεπτομέρειες.
Μήπως του ζητήθηκε να προστρέξει σε στήριξη του κ. υπουργού, εξοφλώντας υποχρεώσεις, στα πλαίσια της διακομματικής αλληλοεξυπηρέτησης αυτή τη δύσκολη εποχή για την ανεπαρκή και επικίνδυνη πολιτική τάξη;
Το μεταναστευτικό πρόβλημα αφέθηκε να γιγαντωθεί, από αυτούς που σήμερα τάχα επιζητούν τη λύση του, και πλέον απειλεί την κοινωνική συνοχή ενώ είναι βέβαιο ότι θα φέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ομάδες και αντιλήψεις που θεωρούσαμε ότι χάθηκαν με το τέλος του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Η αντιμετώπισή του πλέον απαιτεί ευρύτατη συνεργασία, συναίνεση και προπαντός λογική, στοιχεία που δεν διαθέτει το πολιτικό μας σύστημα σήμερα.
Συνεπώς αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου με κατανόηση και συμπάθεια αναγνωρίζοντας την αγωνία του για προβολή, αλλά δεν θα συμβάλλουμε σ’ αυτή.

 Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος