Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Συνεδρίασε το ΔΣ Αγράφων Πέρασαν ομόφωνα τα θέματα

Δύο (2) νέες ανεξαρτητοποιήσεις 
από την ομάδα του 
Δημήτρη Τάτση - Έφυγαν 
και οι Βούρτσας, Σβερώνης 


Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2013 πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.
Παρά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με τις απουσίες, τις διαγραφές και την «αναγκαστική» εκλογή προεδρείου, τελικά την περασμένη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, το ΔΣ πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση του για το 2013.

Δυο ήταν τα προς συζήτηση θέματα, ωστόσο όμως το ζήτημα που κυριάρχησε στην συνεδρίαση του Οργάνου ήταν η ανεξαρτητοποίηση των Δ.Σ. Θ. Μιχόπουλου και Κλ. Φουρλίγκα από την ομάδα του Δημάρχου κ. Δημητρίου Τάτση.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Χρήστος Δημητρόπουλος διάβασε στο Σώμα την ανακοίνωση για τους λόγους της απόφασης αυτής του Δημάρχου και της ομάδας του και ακολούθησε η τοποθέτηση του ο Δημάρχου για το θέμα αυτό. Ο κ. Τάτσης, τόνισε ότι οι λόγοι που οδήγησαν στη διαγραφή αφορούν την ομάδα του και δεν θα επηρεάσουν την περαιτέρω τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και του Δήμου. Ωστόσο ο κ. Τάτσης ξεκαθάρισε ότι οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές για την επιστροφή των συμβούλων αυτών, με την προϋπόθεση να ξεκαθαριστούν τα πράγματα και πλέον οι ιδέες και οι απόψεις τους συμβαδίσουν.
Μετά τον Δήμαρχο το λόγο, πήραν και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι.
Η κ. Κλεάνθη Φουρλίγκα τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συνδημοτών της και θα ψηφίζει κατά συνείδηση, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται να ενταχθεί πάλι σε καμία ομάδα, ενώ στην ίδια γραμμή τάχθηκε και ο κ. Θύμιος Μιχόπουλος.
Όσον αφορά τα της συνεδρίασης, τα δύο θέματα που ήταν προς συζήτηση και ήταν η Ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και η Ανανέωση – Παράταση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΟΑΕΔ και Δήμου Αγράφων, ψηφίστηκαν ομόφωνα
Ανεξαρτητοποιήθηκαν Δημήτρης
Βούρτσας και Ταξιάρχης Σβερώνης
Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δ.Σ. δυο ακόμη Δ.Σ της ομάδας του Δημ. Τάτση ανακοίνωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους.
Με υπεύθυνη δήλωση, που κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κ.κ. Δημήτρης Βούρτσας και Ταξιάρχης Σβερώνης, ανακοίνωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους, δηλώνοντας στο Σώμα πως εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσουν και γραπτώς τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τους την απόφαση.
Μετά και από τη νέα αυτή εξέλιξη, όλα δείχνουν πως η εν γένει κατάσταση στον Δήμο Αγράφων γίνεται όλο και πιο δύσκολη και τα προβλήματα για τον Δήμαρχο περισσότερα.