Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού Σχολείου Κρέντης

Με αξιοσημείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2013 η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού σχολείου Κρέντης.

Την πολύ όμορφη αυτή γιορτή, λάμπρυνε με την παρουσία του ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Καλαμπαλίκης, που διαμένει στην Γερμανία αλλά διακονεί στην Ιερά Μητρόπολή μας, ο οποίος πρόσφερε στα παιδιά 2 Υ/Η καθώς και 30 ζεύγη αθλητικά παπούτσια, τα οποία αγοράστηκαν και με την συμμετοχή του εφημέριου του χωριού. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και ερμήνευσαν όμορφα τραγούδια και χριστουγεννιάτικους ύμνους και εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους με τις μικρές ομιλίες τους με θεματολογία από τις Άγιες Ημέρες του Δωδεκαημέρου και για το λόγο αυτό καταχειροκροτήθηκαν.
Με την έναρξη της εκδήλωσης ο π. Ευάγγελος ευχαρίστησε τον π. Ματθαίο για την ευγενική του προσφορά προς στα παιδιά του Κατηχητικού, τον Γραμματέα της Μητροπόλεως κ. Γιάννη Ανδρεάκη για την παρουσία του, καθώς και τους γονείς των παιδιών, ευχόμενος σε όλους να είναι ευλογημένο και δημιουργικό το νέο έτος.
Από την πλευρά του ο π. Ματθαίος, εξέφρασε τις δικές του ευχαριστίες για την πρόσκληση να βρεθεί σε μια τόσο ζεστή και πνευματική γιορτή στο πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά και τον θαυμασμό του που σε ένα χωριό της Ευρυτανίας λειτουργεί Κατηχητικό Σχολείο με 30 μάλιστα παιδιά.  Ο π. Ματθαίος μίλησε με πατρικά λόγια στα παιδιά, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πέρασε η εποχή της ύλης και ήλθε η εποχή του πνεύματος, όπου καλούμαστε μικροί και μεγάλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μένοντας πάντα μέσα στην εκκλησία του Χριστού»
Στο τέλος της πολύ ζεστής αυτής γιορτής ο εφημέριος του χωριού ευλόγησε τις βασιλόπιτες που έφτιαξαν τα κορίτσια του Κατηχητικού και μοιράστηκαν τα δώρα σε όλα τα παιδιά.