Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Βρήκε πνιγμένα 120 πρόβατα στην Αγρελιά Τρικάλων με οδηγό τα γεράκια και τα κοράκια - Σε απόγνωση πλέον οι κτηνοτρόφοι


Οργισμένος και αγανακτισμένος ο κτηνοτρόφος της περιοχής, δεν μπορεί να πιστέψει ότι μέσα σε μία ημέρα έχασε 120 πρόβατα, ενώ ακόμη αναζητούνται άλλα τρία.
Η νέα επίθεση των 30 περίπου λύκων την οποία είχε δημοσιεύσει το trikalanews.gr, έχει δημιουργήσει αγανάκτηση στους κατοίκους της ορεινής περιοχής των Τρικάλων.
Ο κτηνοτρόφος ο οποίος διατηρεί μονάδα γαλακτοπαραγωγής στην Αγρελιά περιγράφει το αποτρόπαιο θέαμα που βρήκε με γλαφυρό τρόπο «ο οδηγός μας για να βρούμε τα πνιγμένα πρόβατα στις απόμακρες και δύσβατες περιοχές του δάσους Ανήλιου, ήταν τα γεράκια και τα κοράκια.»

Άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στα ορεινά χωριά του Δήμου και δηλώνουν ότι θα σταθούν στο πλάι του κτηνοτρόφου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο «Άμεσης Επέμβασης» Θεόδωρο Σπανό, θα επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ώστε στον κτηνοτρόφο, μέσω του ΕΛΓΑ, να καταβληθεί γρήγορα η νόμιμη αποζημίωση για την καταστροφή του ζωικού του κεφαλαίου.

Επιπλέον ο κ. Σπανός έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγρελιάς Σπύρο Αβράμη και θα προσφέρουν σε κτηνοτρόφους της περιοχής ως πρώτο μέτρο προστασίας από τις επιθέσεις των λύκων, τρία σκυλιά ράτσας Ποιμενικά Καυκάσου.

Ο κ. Αβράμης προβληματισμένος για τα συνεχή κρούσματα σε κοπάδια της περιοχής του δήλωσε στο trikalanews.gr «Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο θα μεταφερθούν και θα δοθούν σε κτηνοτρόφους της περιοχής τρία σκυλιά Ποιμενικά Καυκάσου, που φιλοξενούνται στην Πύρρα Τρικάλων, ηλικίας τριών, ενάμιση και έντεκα μηνών ως πρώτο μέτρο προστασίας. Υπάρχει στην περιοχή μας αγανάκτηση και ξεσηκωμός των κτηνοτρόφων, για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα των πνιγμένων προβάτων από επιθέσεις λύκων. Είμαστε απροστάτευτοι. Όποιο κοπάδι με σταβλίσια πρόβατα βγάζουμε για βοσκή το βρίσκουμε πνιγμένο. Ελπίζω οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

http://www.trikalanews.gr/