Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

"Μπουκιά και συχώριο" το μενού της κυρά - Νίκης, στα Άγραφα

Είχα ακούσει πολλά για τον Ξενώνα της κυρά Νίκης στα Άγραφα και για τα καλά φαγητά που μαγειρεύει, όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, να τα γευτώ έτσι ώστε να έχω προσωπική άποψη περί του ζητήματος.

Το περασμένο όμως Σάββατο 2 Ιουλίου, μετά από ένα ωραίο σεργιάνι στην αντίπερα όχθη των Αγράφων και πιο συγκεκριμένα, στα Επινιανά και την Παναγία τη Στάνα, κατά τις τρεις το μεσημέρι, φτάσαμε στα ιστορικά Άγραφα όπου με την συνδρομή του καλού φίλου που είχαμε παρέα, ανηφορήσαμε για τον Ξενώνα της κυρά Νίκης, για να ξεμεσημεριάσουμε.
Η κ. Νίκη, ιδιοκτήτρια και ψυχή του ξενώνα μας υποδέχτηκε με περίσσια αγραφιώτικη ευγένεια και αμέσως μας οδήγησε στον εξώστη της παραδοσιακής ταβέρνας, που βρίσκεται απέναντι από τον παραδοσικό ξενώνα, για να μας σερβίρει το φαγητό που παραγγείλαμε.
Επειδή βιαζόμασταν, ζητήσαμε κάτι έτοιμο και οι κεφτέδες με τις χυλοπίτες που μας έφερε στο τραπέζι, η κυρά Νίκη, ήταν πραγματικά «μπουκιά και συχώριο». Το γλυκό κουταλιού -  καρύδι  - φτιαγμένο με μεράκι, που μας κέρασε η ιδιοκτήτρια, ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση ότι στον ξενώνα της κυρά-Νίκης, μπορείς πέρα από την διαμονή, σε πολύ λογικές τιμές και να απολαύσεις την εκλεκτή κουζίνα μιας γυναίκας που ξέρει όσο λίγοι τι σημαίνει περιποίηση και καλό φαγητό.
Όποιος ή όποιοι αναγνώστες του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ και όχι μόνο, επιθυμούν να επισκεφτούν τα ιστορικά Άγραφα, ας ανηφορήσουν και στον ξενώνα της κυρά Νίκης και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσουν.   ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΗ  - ΑΓΡΑΦΑ -  ΤΗΛ.: 22370 93209 - 22370 23239