Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Επιστολή πτυχιούχων προπονητών ποδοσφαίρου Ευρυτανίας

Προβληματισμό αλλά  & πικρία προξένησε συνέντευξη ποδοσφαιριστή του τοπικού μας πρωταθλήματος, την προηγούμενη εβδομάδας 29/6/2011 σε τοπική εφημερίδα, σχετικά με το επίπεδο των προπονητών ποδοσφαίρου του νομού μας  αλλά & τον ρόλο των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο ποδόσφαιρο του τοπικού  πρωταθλήματος.
 Είναι γνωστό πλέον πως η άσκηση του επαγγέλματος προπονητή ποδοσφαίρου πρέπει να πιστοποιείται από θεσμικούς φορείς όπως είναι η Ε.Π.Ο. Στο νομό Ευρυτανίας την πιστοποίηση  UEFA κατέχουμε οι: Αντωνίου Δημ., Ελεφάντης Γιάννης, Τσιγαρίδας Δημ. & Φλωράκης Γ. οι οποίοι στελεχώνουμε και υπηρετούμε με επιτυχία και καταξίωση τις τοπικές και ενωσιακές ομάδες της Ε.Π.Σ.Ε.
Παράλληλα, είμαστε Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ειδικευμένοι στο ποδόσφαιρο  γνώστες της παιδαγωγικής,  διδακτικής, ψυχολογίας, εργοφυσιολογίας.  και υπηρετούμε την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, σε Α/θμια και Β/θμια Δ/νση, όπως και στα αθλητικά τμήματα του νομού μας επί σειρά ετών. Ακόμη η αθλητική-ποδοσφαιρική και προπονητική μας σταδιοδρομία 15 - 20 χρόνια σε ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία μας έχει καταξιώσει στο τοπικό και περιφερειακό ποδόσφαιρο.
Είναι προσόν ο πιστοποιημένος προπονητής ποδοσφαίρου να συνδυάζει  την απαιτούμενη επιστημονική γνώση, με την εμπειρία των γηπέδων ως ποδοσφαιριστής και την θέληση για καταξίωση στον προπονητικό χώρο, με συνεχή και διαρκή επιμόρφωση. Ακόμη είναι προσόν κάθε προπονητής ποδοσφαίρου να είναι απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής, και να έχει επιπλέον γνώσεις όπως  ξένες γλώσσες, πληροφορική , οργάνωση και διοίκηση του  αθλητισμού.
Το αντίθετο, θα πρέπει να φύγουμε από την λογική του ότι δηλώσεις είσαι. Ή επειδή κάποιος έπαιξε ποδόσφαιρο ή διάβασε 2-3 βιβλία αυτό σημαίνει ότι  μπορεί και να διδάξει ποδόσφαιρο.
  Είναι πιστεύουμε  πλέον οι συνθήκες ώριμες εδώ στην μικρή μας κοινωνία, με την συνδρομή της Ε.Π.Σ.Ε. και παράλληλα με την επιθυμία και θέληση ανθρώπων που υπηρέτησαν το ποδόσφαιρο και επιθυμούν να καταρτιστούν και να πιστοποιηθούν όπως: απόφοιτοι Κ.Φ.Α  ειδικότητας ποδοσφαίρου, πρώην ποδοσφαιριστές,  να δημιουργηθεί σχολή ποδοσφαίρου στην πόλη μας έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι πάντα προς όφελος του ποδοσφαίρου που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.
Οι  προπονητές ποδοσφαίρου UEFA και Κ.Φ.Α.
Αντωνίου Δημήτρης
Ελεφάντης Γιάννης
Τσιγαρίδας Δημήτρης
Φλωράκης Γιάννης