Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: «Μοχλός ανάπτυξης η κάθε Περιφέρεια»

Τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Περιφέρειες στην ανάπτυξη της χώρας επεσήμανε στους περιφερειάρχες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
"Είστε εδώ γιατί κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας τη βούλησή μας προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Και αυτό, έχοντας κατά νου τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, τις δύσκολες στιγμές για τον πολίτη, τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία, διότι εγώ θεωρώ και θεωρούμε και ως Κυβέρνηση, ότι η Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απασχόληση", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου
Μία μέρα μετά την επιστολή που έστειλε στον Ζοζέ Μπαρόζο, ζητώντας να απελευθερωθούν σύντομα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ και των διαρθρωτικών ταμείων, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια απ΄ όλους για να εξαλειφθούν τα ελλείμματα και να μειωθεί το δημόσιο χρέος και αυτό θα γίνει, όπως είπε, με ανάπτυξη στην Περιφέρεια.
"Η μεταφορά αυτών των προγραμμάτων στην Αυτοδιοίκηση, ακριβώς εκεί στοχεύει: σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαμόρφωση της ταυτότητας κάθε Περιφέρειας, στη στήριξη της εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάδειξη της Περιφέρειας, κάθε Περιφέρειας, που μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης, ανάπτυξης και προοπτικής για όλους τους Έλληνες", ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Χαρακτήρισε τους Περιφερειάρχες "θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που θέλει να φέρει την εξουσία, την Πολιτεία κοντά στον πολίτη, δίπλα στον πολίτη, για να αντιμετωπίσει πραγματικά τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς", προσθέτοντας ότι το κράτος γίνεται πιο επιτελικό, με ιδιαίτερο ρόλο της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.