Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κ. Υγείας Ευρυτανίας (ΕΙΝΚΥΕ) - ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Στην τοπική εφημερίδα της Ευρυτανίας (Αρ. Φύλλου 201/6-7-2011/ σελ.4-5), εκτός από την προβολή της ανακοίνωσής μας της 4/7/2011, αναφέρεται υπό τον τίτλο «Δήμος και γιατροί εναντίον του Ηλία Καρανίκα», ότι υπάρχει «χαρτοπόλεμος» μεταξύ των γιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο Καρπενησίου και του βουλευτή του νομού κ. Ηλία Καρανίκα» κ.ά.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η Ένωσή μας (όπως φαίνεται και από τα μέχρι τώρα κείμενά μας που έχουν δημοσιευτεί) δεν βρίσκεται σε καμιά αντιπαράθεση με τον βουλευτή Ευρυτανίας, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό μας, όπως και οι άλλοι παράγοντες της περιοχής (Δήμαρχοι κλπ.). Μάλιστα, έχουν γίνει πράξη – όπως μας υποσχέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν – η επιστροφή του Νοσοκομείου στην Γ΄ ζώνη εφημεριών, η έναρξη λειτουργίας του μαστογράφου και η συνέχιση της διαδικασίας επέκτασης του Νοσοκομείου, ενώ η δημοσιευμένη δήλωσή του είναι απόλυτα θετική.
Θεωρούμε, ότι ο ευαίσθητος χώρος του Νοσοκομείου και εν γένει των δομών Υγείας της Ευρυτανίας δεν επιτρέπεται να αποτελούν σε καμιά περίπτωση πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Η πολιτεία της Ένωσής μας, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας πάντα ήταν και είναι, αυτή της συνεργασίας και της ενότητας με όλους τους φορείς της περιοχής προς όφελος του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών της Ευρυτανίας.
Καλούμε, για μια ακόμα φορά, όλους τους τοπικούς παράγοντες που έχουν λόγο και δύναμη, να ενώσουν τις προσπάθειές τους ώστε:
  • Να μην απομακρυνθεί κανείς από τους γιατρούς του νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας της Ευρυτανίας. Αντίθετα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η στελέχωση όλων των υπηρεσιών του και των Κ. Υγείας ευθύνης του.
  • Να μην μειωθούν οι δυνατότητες νοσηλείας στο νοσοκομείο.
  • Να παραμείνει αυτοδιοικούμενο το Γ. Ν. Καρπενησίου και οι δορυφορικοί του σχηματισμοί.
  • Να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η λειτουργία και η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στο νομό μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Β.  Τσιρώνης                         Απόστολος-Γεώργιος Ι. Σοφός