Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 460 ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΔΟΣΗΣ

* Παράπονα άκουσα προχθές που πήγα βόλτα σε 2-3 χωριά του πρώην Δήμου Ποταμιάς, από ντόπιους κατοίκους σχετικά με το θέμα του καθαρισμού των χωριών από χορτάρια κ.λ.π. Μάλιστα σε ένα καφενείο, νέοι άνθρωποι που διαμένουν μόνιμα στα χωριά τους με πήραν από τα μούτρα, γιατί τάχα δεν γράφουμε τίποτε για τα συμβαίνοντα εις βάρος των ντόπιων,
όπως χαρακτηριστικά μου είπαν. Ζητώντας περισσότερες εξηγήσεις για το «εις βάρος των ντόπιων» που ακούστηκε, με ενημέρωσαν ότι για τον καθαρισμό των χωριών, ο Δήμος θα δαπανήσει 25.000,00 ευρώ και τα χρήματα αυτά δεν θα μείνουν στον τόπο, αλλά θα φύγουν εκτός συνόρων, καθότι οι εργάτες είναι στο σύνολό τους αλλοδαποί την στιγμή, που στα χωριά οι εναπομείναντες νέοι ψάχνουν εναγωνίως για ένα μεροκάματο και δεν το βρίσκουν.

Δεν έχω λόγους να μην πιστέψω τους ανθρώπους αυτούς και γιατί να το κάνω άλλωστε την στιγμή, που είδα κι εγώ με τα μάτια μου, αλλοδαπούς επί τω έργω. Το θέμα είναι σοβαρό και θέλει σωστή αντιμετώπιση. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, σε λίγο καιρό στα χωριά μας δεν θα υπάρχει νέος ούτε για δείγμα. Ήδη η Ευρυτανία, έχει γίνει μια κοινωνία γερόντων και κάθε τέτοιο «χτύπημα» θα επιδεινώνει την κατάσταση και στο τέλος θα ψάχνουμε να δούμε τι έφταιξε και μείναμε μόνοι…
Ας αποδείξουν οι κρατούντες εμπράκτως ότι αγαπούν και νοιάζονται για τους ξωμάχους κατοίκους αυτού του τόπου, ας δείξουν ότι τουλάχιστον δεν αδιαφορούν γι΄ αυτούς.



* Έργα δημοπρατεί συνεχώς ο Δήμος Καρπενησίου και από την άλλη δεν παύει να καταθέτει προτάσεις για ένταξη και νέων στο ΕΣΠΑ αλλά και σε άλλα προγράμματα. Αντίθετα ο Δήμος Αγράφων βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια. Ακόμα και για να φουλάρουν τα οχήματα με καύσιμα βάζουν βερεσέ. Το είπα και το ξαναλέω, οι καιροί είναι δύσκολοι και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μιλάμε σε λίγο καιρό, για δύο δήμους διαφορετικών ταχυτήτων.

* Δεν ξέρω κατά πόσο θα περπατήσει ο Δήμος Αγράφων και μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, καθότι η εν γένει οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ζεστό χρήμα προς στιγμή δεν πρόκειται να έλθει, τα χρέη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, οι δικαστικές αποφάσεις άρχισαν να φτάνουν η μια κοντά στην άλλη στον Δήμο για πληρωμές, ενώ η ΣΑΤΑ, δεν επαρκεί ούτε για τα καθημερινά. Αν δεν ανοίξει ο κρατικός κορβανάς κλάψτα Χαράλαμπε…

* Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Γκιόκας κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή με την καταγγελία των Γονιών του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γρανίτσας για το ότι στο Νομό Ευρυτανίας καταργούνται τα ολοήμερα τμήματα όλων των Δημοτικών Σχολείων εκτός Καρπενησίου. Για άλλη μια φορά, θέμα που αφορά τον τόπο μας, φτάνει στη Βουλή, δια μέσω άλλων Βουλευτών και όχι από τον Ευρυτάνα Βουλευτή που ψηφίστηκε για να μας εκπροσωπεί και να μεταφέρει τα προβλήματά μας στο Κοινοβούλιο.

* Την έκτακτη φορολόγηση όσων διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών κ.λπ. από το 1974 και μετά, και οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν με σημαντική υπεραξία σε καταθέσεις και ακίνητα, προτείνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Υπουργέ μου, πως κι έτσι τώρα αυτή η πρόταση; Γιατί δεν την έκανες και όταν ήσουν σε άλλη Υπουργική καρέκλα;

* Η ΝΔ προηγείται με 1,4% του ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC που δημοσίευσε το Έθνος της Κυριακής. Από την άλλη πλευρά η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (68,2%) τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της έρευνας στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,4%, το ΠΑΣΟΚ το 20%, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% , το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 2% ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%. Το 17% των πολιτών μάλιστα δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκή ή άκυρο.
Είδατε που έφτασαν τα μεγάλα, λεγόμενα κόμματα της εξουσίας. Έπιασαν πάτο και που είσαι ακόμη.


Η 2η ΔΟΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ