Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Χωρίς Σχολικό Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Ακόμη μια απαξίωση σε θέματα παιδείας για την Ευρυτανία. Το Υπουργείο Παιδείας με την υπ. αριθμ. Φ.351.1/35/104088, Υπουργική απόφαση που αφορά τον ορισμό των εδρών και των περιφερειακών Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής Αγωγής,
όρισε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες – πρώην Νομούς – που συγκρότησαν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να έχουν έδρα και Σχολικό Σύμβουλο Προσχολικής ηλικίας, εκτός της Ευρυτανίας. Τι να πει τώρα κανείς. Μα δεν υπάρχει λογική σε αυτό τον τόπο; Πως είναι δυνατόν για ένα ακόμη θέμα παιδείας, η Ευρυτανία να δέχεται κι άλλη «σφαλιάρα». Δεν υπάρχει κάποιος ισχυρός σε αυτό τον τόπο να σταματήσει τα όσα μύρια γίνονται εις βάρος των παιδιών μας; Δεν θα βρεθεί επιτέλους ένας πολιτικός με το ανάστημα που απαιτείται να βάλει φραγμό στα σχέδια αυτών που θέλουν να συρρικνώσουν και άλλο την Ευρυτανία; Δεν ξέρω, όμως ελπίζω ότι στο τέλος και επ΄ αυτού κάτι θα γίνει…

*Βέβαια εκτός των θεμάτων της παιδείας, με το κλείσιμο των Σχολείων, την παύση των ολοήμερων, την υπόθεση των Συμβούλων, έρχονται και τα πιο καυτά θέματα της υγείας, να μας πουν ότι ήλθε ο καιρός να τα μαζεύετε από την Ευρυτανία. Κάπως έτσι έχει το θέμα με βάση τα όσα προγραμματίζουν τόσο για το Νοσοκομείο όσο και για το Κ. Υγείας του Νομού μας. Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, στις σελίδες του ΠΑΛΜΟΥ, που δίνει «μάχη» για τούτο τον τόπο, με επιστολή τους οι γιατροί του Νομού μας, ενημερώνουν ότι σε λίγο καιρό, το μεν Νοσοκομείο Καρπενησίου θα γίνει ένα ωραίο Κέντρο Υγείας το δε Κ.Υ. Φραγκίστας, ένα καλό Ιατρείο. Μειώνονται τα κρεβάτια για νοσηλεία ασθενών, γιατροί φεύγουν και γιατροί δεν έρχονται για να καλύψουν κενές θέσεις γιατί δεν τους αρέσει το περιβάλλον. Περικοπές τρανές και ασήκωτες και ένα τοπίο ομιχλώδες, που δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχία και απελπισία. Και ενώ γίνονται όλα αυτά και οι «ειδικοί» συνεχίζουν απτόητοι την εφαρμογή του σχεδίου τους, ενός σχεδίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την «σωτηρία» της Ευρυτανίας, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ εκ των αρχόντων δεν αντιστέκεται. Κάπου – κάπου υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις, όμως και αυτές είναι από πολιτικούς εκτός Ευρυτανίας. Κρίμα γιατί πέφτουμε αμαχητί σε ένα «πόλεμο» τόσο μα τόσο άνισο.

*Να ευχηθούμε μετά την στέγη που απέκτησε η ΟΕΣ να κερδίσει και το μεγάλο στοίχημα όλων των Ευρυτανικών Συλλόγων που είναι το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΑ. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, με αγώνα και συνεχείς προσπάθειες όλα γίνονται.

*Αντιδράσεις για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, έχουμε και μάλιστα πολλές από κατοίκους της Δυτ. Φραγκίστας, του Αγίου Γεωργίου, Παλαιοχωρίου κλπ. Δικαιολογημένες θα τις χαρακτηρίζαμε, καθότι, για να πιάσει κάποιος που θέλει την συγκοινωνία για το Καρπενήσι, θα πρέπει να πάει με το ΤΑΞΙ στην Κρέντη για να πάρει το λεωφορείο. Προχθές όμως έμαθα ότι το θέμα αυτό απασχόλησε τον Δήμαρχο Αγράφων και εντός των ημερών αναμένεται παρέμβαση για να δοθεί λύση. Να ευχηθούμε η λύση αυτή να δοθεί σύντομα για να σταματήσει έτσι η ταλαιπωρία των κατοίκων των χωριών αυτών.

* Κλείνει έμαθα και η Μαθητική Εστία Καρπενησίου όπως και όλες στην επικράτεια. Κρίμα γιατί πολλοί από μας, στο χώρο αυτό μάθαμε τι σημαίνει καλό φαγητό, καθαρό κρεβάτι και απέραντη φιλοξενία. Φαίνεται τούτοι που μας κυβερνούν, έχουν άλλα στο νου τους και δεν σκέφτονται πλέον τίποτα.

* Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την περασμένη εβδομάδα απόφαση της κ. Γερακούδη, σύμφωνα με την οποία τοποθετούνται 7 υπάλληλοι του Δασαρχείου Καρπενησίου, στο Δασαρχείο Λιδορικίου (εκτός Νομού)! Μετά από 10 λεπτά, από την απόφαση, αυτή, αναρτήθηκε νέα σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι παραμένουν στο Δασαρχείο Καρπενησίου!!! Και οι 7 υπάλληλοι, καθώς και οι συνάδελφοι τους αναρωτιούνται, αν η κ. Γερακούδη ανακαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την δεύτερη απόφαση, οι 7 αυτοί άνθρωποι, που έχουν τα σπίτια και τις οικογένειές στους στο Καρπενήσι, θα πρέπει να φύγουν για Λιδορίκι; Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι με ποια κριτήρια έγιναν οι τοποθετήσεις αυτές σε οργανικές θέσεις; Μήπως όπως λένε κάποιοι με αλφαβητική σειρά; Θεωρείται αυτό κριτήριο; Το πρέπον θα είναι η κ. Γερακούδη να ανακαλέσει και τις δύο αυτές αποφάσεις κι αν θέλει να κάνει τοποθετήσεις υπαλλήλων, να θέσει σοβαρά και αξιόπιστα κριτήρια. Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και στο επόμενο φύλλο θα έχουμε νεότερα καθότι, αύριο – μεθαύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά.