Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στο Καρπενήσι χτίζεται ο νέος Άρης του Σάκη Τσιώλη

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από χθες Παρασκευή 8 Ιουλίου ο Άρης όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 22 του μηνός. 



Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη θέλει να βάλει τις βάσεις για την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα της Super League και στον θεσμό του κυπέλλου. Η προετοιμασία άρχισε στην Θεσσαλονίκη στις 29/6, με τις προπονήσεις να διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου. Ο Άρης διαμένει στο Hotel Spa Montana και σήμερα οι ποδοσφαιριστές του προπονήθηκαν για πρώτη φορά στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, με τον φακό του Evrytania Sport να καταγράφει τα πάντα.

Η πορεία του Άρη το 2010/2011

Εντυπωσίασε στην Ευρώπη ο Άρης, καταφέρνοντας να φτάσει στους «32» του Europa League, όπου αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Αγγλική Μάντσεστερ Σίτι. Νωρίτερα είχε κερδίσει μέσα-έξω την μέχρι τότε κάτοχο του θεσμού Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης και 3-2 στο Βιθέντε Καλντερόν). Στο πρωτάθλημα οι Θεσσαλονικείς τερμάτισαν στην 6η θέση της Super League (45 βαθμοί), χάνοντας στις λεπτομέρειες την είσοδο στα Play Off από τον Ολυμπιακό Βόλου. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ήταν ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ Νταρσί Νέτο 8 γκολ και δεύτερος ο στόπερ Νίκος Λαζαρίδης με 4 τέρματα.

Ο Άρης άλλαξε 3 προπονητές καθ όλη την διάρκεια της σαιζόν (Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Γιάννης Μιχαλήτσος και Σάκης Τσιώλης).

Στο Καρπενήσι πάλι το 2009

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο ιστορικός σύλλογος επιλέγει την Ευρυτανική πρωτεύουσα για την προετοιμασία της. Για μια εβδομάδα στις αρχές Ιουλίου (5-12 του μηνός) του 2009 προπονήθηκε στην πόλη μας, με προπονητή τότε τον Βραζιλιάνο Ιομάρ Μαζίνιο, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιο φιλικό παιχνίδι.

Αρκετά έντονο ήταν τότε το Λατινοαμερικάνικο χρώμα. Είχαν ξεχωρίσει τα ονόματα των: Μεχντί Ναφτί, Νάτσο Γκαρσία, Σέρχιο Κόκε, Φρανσίσκο Χαβίτο (Συνεχίζει στον Ολυμπιακό), Χαβιέ Κάμπορα, όπως και των Σανέλ Γιάχιτς και Κριστιάν Νασούτι, που έπαιξαν φέτος στην ΑΕΚ.

Στην προετοιμασία του καλοκαιριού του 2009 από την τωρινή ομάδα ήταν ελάχιστοι από τους τωρινούς ποδοσφαιριστές. Να τονίσουμε πως Νίκος Λαζαρίδης και Ντανιέλ Τσέζαρεκ προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι τα τελευταία χρόνια με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ιδιαίτερο «χρώμα» είχε δώσει να τονίσουμε η παρουσία των φιλάθλων του Άρη στις προπονήσεις της ομάδας.

Τα φιλικά τεστ

Το πρώτο του φιλικό στο Καρπενήσι θα δώσει στις 15/7 η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. 4 μέρες αργότερα θα κοντραριστεί με την Κέρκυρα. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί άλλο ένα ματς στις 22 του μηνός, πριν την αναχώρηση.

Η αποστολή

Με πολλούς νεαρούς έφτασε στο Καρπενήσι ο Άρης, που φέτος θα έχει πιο έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Στην αποστολή περιλαμβάνονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Νέρι Καστίγιο, Ντανιέλ Τσέζαρεκ, Νταρσί Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Μίσελ Γκαρμπίνι, Νταϊσούκε Σακάτα, Καρίμ Σολτάνι, Κάρλος Τόχα, Νίκος Αγγελούδης, Γιάννης Αγτζίδης, Κρίστι Βανγκέλι, Μάρκος Βελλίδης, Κώστας Καζναφέρης, Θανάσης Κανούλας, Κώστας Καπετάνος, Γιώργος Κατίδης, Δημήτρης Κοτσώνης, Νίκος Λαζαρίδης, Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, Γρηγόρης Παπαζαχαριάς, Σάκης Πρίττας, Μιχάλης Σηφάκης, Σωκράτης Διούδης, Γιάννης Γιαννιώτας, Μιχάλης Γιαννίτσης, Νίκος Κουρέλας, Τάσος Καράδαης, Αλέξανδρος Γιώρης και υπό δοκιμήν 21χρονος αριστερός χαφ Στέλιος Τσοκάνης, που αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Επανομής.

Κουρέλας (18 ετών ), Καράδαης(18 ετών) και Γιώρης (19 ετών) είναι από την ομάδα νέων του Άρη (Κ20). Κανονικά συμμετέχει ο Τόχα, παρά την πρόταση για μείωση αποδοχών.

Το πρόγραμμα μετά το Καρπενήσι

Τρεις μέρες θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη ο Άρης μετά και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι (22 Ιουλίου). Από τις 25 του μηνός έως τις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα δοθούν άλλα τρία φιλικά.

Οι μεταγραφές

Λίγες κινήσεις έχει κάνει μέχρι στιγμής η ομάδα του Άρη. Έχει αποκτήσει τον ικανότατο Γαλλοαλγερινό Καρίμ Σολτάνι, που φέτος έλαμψε με την φανέλα του Ηρακλή, ενώ στο δυναμικό των «κίτρινων» εντάχτηκαν και οι νεαροί: Κανούλας και Κοτσώνης, οι οποίοι αγωνιζόταν στην Football League II. Την Δευτέρα 5/7 αποκτήθηκε ως ελεύθερος ο αριστερός μέσος Κώστας Καπετάνος, ο οποίος έκανε αρκετά καλό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Κοντά στον Άρη βρίσκεται ο 24χρονος αμυντικός μέσος Μανώλης Παπαστεριανός, που έπαιζε στον Ηρακλή. Παράλληλα αγοράστηκαν τα δικαιώματα του Νέρι Καστίγιο (600.000€) από την Σαχτάρ. Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψαν πρόσφατα οι νεαροί: Γιαννίτσης, Διούδης και Γιαννιώτας, ενώ είχε προηγηθεί ο Αγγελούδης.

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)

Καρίμ Σολτάνι 27 Επιθετικός Ηρακλής

Θανάσης Κανούλας 19 Επιθετικός Αναγέννηση Επανομής

Κώστας Καπετάνος 27 Μέσος Ολυμπιακός Βόλου

Δημήτρης Κοτσώνης 22 Αμυντικός Πανηλειακός

Οι αποχωρήσεις

Αρκετοί παίχτες των «κίτρινων» πέρασαν την πόρτα της εξόδου. Πρώτος αποχώρησε τον Απρίλη ο Σέρχιο Κόκε, που συνεχίζει στις ΗΠΑ (Χιούστον Νταινάμο). Δεν ανανεώθηκε επίσης ο δανεισμός του Ραούλ Μπομπαντίγια από την Γκλάντμπαχ, ενώ παρελθόν αποτέλεσε και ο στόπερ Ρονάλντο, εξ αιτίας της προχωρημένης ηλικίας του. Ο ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός Μαυρουδής Μπουγαΐδης συνεχίζει στην ΑΕΚ. Έξι ποδοσφαιριστές βρίσκονται υπό παραχώρηση.

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση)

Σέρχιο Κόκε 28 Επιθετικός

Ραούλ Μπομπαντίγια 24 Επιθετικός

Ρονάλτο Γκιάρο 37 Αμυντικός

Ντέιβιντας Τσεσνάουσκις 26 Μέσος

Λοθάνο Οριόλ 30 Αμυντικός

Κριστιάν Πορτίγια* 23 Μέσος

Μαυρουδής Μπουγαΐδης 18 Αμυντικός

Ευθύμης Κουλουχέρης* 30 Αμυντικός

Χουάνμα Μπαρέρο 31 Τερματοφύλακας

Κώστας Μενδρινός* 26 Μέσος

Φρανσίσκο Χαβίτο 27 Μέσος

Χρήστος Αραβίδης* 24 Επιθετικός

Νάτσο Γκαρσία* 31 Μέσος

Τόνι Κάλβο* 24 Μέσος

* Υπό παραχώρηση

Οι παίχτες από το περυσινό ρόστερ

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)

Μιχάλης Σηφάκης 27 Τερματοφύλακας Ολυμπιακός

Μάρκος Βελλίδης 24 Τερματοφύλακας Διαγόρας

Σωκράτης Διούδης 18 Τερματοφύλακας Άρης Β΄

Νταρσί Νέτο 30 Αμυντικός Σάντος

Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα 24 Αμυντικός Βιλα Νόβα

Γρηγόρης Παπαζαχαρίας 26 Αμυντικός Ηρακλής

Νίκος Λαζαρίδης 32 Αμυντικός Αστέρας Τρίπολης

Γιάννης Αγτζίδης 19 Αμυντικός Άρης Β΄

Μιχάλης Γιαννίτσης 19 Αμυντικός Άρης Β΄

Κρίστι Βανγκέλι 26 Αμυντικός Άρης Β΄

Χαράλαμπος Οικονομόπουλος 20 Μέσος Άρης Β΄

Ντανίλο Περέιρα 20 Μέσος Πάρμα

Σάκης Πρίττας 32 Μέσος Ηρακλής

Κώστας Καζναφέρης 24 Μέσος ΠΑΣ Γιάννενα

Χουάν Κάρλος Τόχα 26 Μέσος Στεάουα Βουκουρεστίου

Γιώργος Κατίδης 18 Μέσος Άρης Β΄

Γιάννης Γιαννιώτας 18 Μέσος Άρης Β΄

Ρικάρντο Φατί 25 Μέσος Ρόμα

Ντανιέλ Τσέζαρεκ 28 Επιθετικός Αστέρας Τρίπολης

Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο 27 Επιθετικός Σαχτάρ Ντόνετσκ

Νταϊσούκε Σακάτα 28 Επιθετικός Γιοκοχάμα Μαρίνος

Νίκος Αγγελούδης 20 Επιθετικός Άρης Β΄

Το τεχνικό τιμ

Τον Σάκη Τσιώλη εμπιστεύτηκαν για την θέση του προπονητή οι διοικούντες των «κίτρινων». Ο Τσιώλης ήταν ο καλύτερος Έλληνας τεχνικός για την περίοδο 2010-2011. Σε αυτόν οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό η εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ τον Μάρτιο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη, κάνοντας ένα εξαιρετικό σερί νικών στο φινάλε.

Ο έμπειρος προπονητής έχει δουλέψει στις ακόλουθες ομάδες πριν καταλήξει στον Άρη: Αναγέννηση Καρδίτσας (2 θητείες), Ναυπακτιακός Αστέρας (2 θητείες), Πρέβεζα, Πανευλευσινιακός, Πανηλειακός, Καλαμάτα, Ιωνικός, Λεβαδειακός, Θρασύβουλος, Ολυμπιακός Βόλου. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε: Αναγέννηση Καρδίτσας, Λάρισα, Ιωνικό, Πανηλειακό και Αστέρα Αμαλιάδας.

Την θέση του γενικού αρχηγού κατέχει ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός της ομάδας Γιώργος Κολτσίδας (41 ετών, 15 χρόνια στην ομάδα ως παίχτης).

Σάκης Τσιώλης Προπονητής

Λάζαρος Κυριλίδης Βοηθός Προπονητή

Γιώργος Χερίδης Βοηθός Προπονητή

Κοσμάς Στράτος Γυμναστής

Πέντρο Αμπραχάμ Καπέλα Γυμναστής

Γιάννης Πλαβούκος Προπονητής Τερματοφυλάκων

Γιώργος Κολτσίδας Γενικός Αρχηγός

Λεωνίδας Βόσδου Σκάουτερ

Αντώνης Σαρίογλου Μεταφραστής

Το ιατρικό επιτελείο

Ευάγγελος Πανταζής Χειρούργος ορθοπεδικός

Ιωάννης Γιαννούλης Ειδικός παθολόγος

Θόδωρος Γρηγοριάδης Μασέρ

Ιωάννης Τόκας Διατροφολόγος-εργοφυσιολόγος

Κώστας Συγγούνας Φυσιοθεραπευτής
Η «αγάπη» του Τσιώλη για το Καρπενήσι

Είναι γνωστό ότι η καταγωγή του 52χρονου τεχνικού του Άρη Σάκη Τσιώλη είναι από τα Βραγγιανά Ευρυτανίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που κάθε χρόνο, όποια ομάδα και να καθοδηγεί προτιμά το «χτίσιμο» της να γίνεται στο αγαπημένο του Καρπενήσι. Πέραν από αυτό όμως ο Τσιώλης έχει εκφράσει επανειλημμένως τον θαυμασμό του για τις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Άρης είναι η 4η διαφορετική ομάδα, με την οποία έρχεται ο Τσίωλης στα τελευταία 5 χρόνια. Είχαν προηγηθεί οι: Ιωνικός, Θρασύβουλος και Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Νέρι Καστίγιο το μεγάλο αστέρι της ομάδας

Στις τάξεις του Άρη βρίσκεται ο 27χρονος μεσοεπιθετικός Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο, που πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία του για 2 χρόνια με τον Άρη. Αγωνίστηκε 7 χρόνια στον Ολυμπιακό (2000-2007) και είχε 105 συμμετοχές και 30 γκολ, αποτελώντας έναν από τους πιο αγαπητούς παίχτες των οπαδών της Πειραϊκής ομάδας. Στην συνέχεια μεταπήδησε στην Ουκρανία και στην ομάδα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, περνώντας επίσης με την μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι, από την Ντνίπρο και τους Σικάγο Φάιαρς. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίζεται από τον Γενάρη του 2011 (11 συμμετοχές/2 γκολ)

Έχει 12 συμμετοχές και 5 γκολ με την Εθνική ομάδα του Μεξικού, ενώ πριν τον Ολυμπιακό αγωνιζόταν στην Ντανούμπιο, φτάνοντας μια «ανάσα» τότε από την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν επιτεύχθηκε λόγω άδειας εργασίας.

Πηγή : EvrytaniaSport