Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Οι Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων και 5 (3+2) Δημ. Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ-ΠΕΔ

Την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των εκπροσώπων των 325 δήμων όλης της χώρας στις γενικές συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) παρουσιάσε η aftodioikisi.gr. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι θα κληθούν να εκλέξουν την Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) και το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) των κατά τόπους ΠΕΔ και παράλληλα να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στη  γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η οποία με τη σειρά της θα εκλέξει την Ε.Ε. και το Δ.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν εντός του Ιουλίου και με  δεδομένο ότι μεσολαβεί ο Αύγουστος,  θα ολοκληρωθοούν με την εκλογή του νέου προέρου της ΚΕΔΕ κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου
Ο αριθμός των εκπροσώπων ανά περιφέρεια είναι ο εξής:
Αν. Μακεδονίας & Θράκης:    125
Κεντρικής Μακεδονίας:          200

Δυτικής Μακεδονίας:        125
Ηπείρου:                          125
Θεσσαλίας:                      125
Ιονίων Νήσων:                   75
Δυτικής Ελλάδας:             125
Στερεάς Ελλάδας:          125
Αττικής:                            300
Πελοποννήσου:               125
Βορείου Αιγαίου:                75
Νοτίου Αιγαίου:                125
Κρήτης:                            125
Τους περισσότερους εκπροσώπους έχει, όπως είναι φυσικό, ο Δήμος Αθηναίων (48), ακολουθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης (33), ο Δήμος Πατρέων (30), ο Δήμος Ηρακλείου (28), ο Δήμος Λαρισαίων (19) και ο Δήμος Πειραιά (12).
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ο Δήμος Καρπενησίου θα εκπροσωπηθεί από τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και 3 Συμβούλους και ο Δήμος Αγράφων από τον Δήμαρχο Δημήτρη Τάτση και 2 Δημοτικούς Συμβούλους.