Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Μπορεί ο Γάκιας να έγινε ο Πρόεδρος των Προέδρων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να πειράζει συνεχώς τις κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι είναι ο ομορφότερος Πρόεδρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Μάλιστα στο τελευταίο Δ.Σ. προκειμένου να δείξει σε όλο του το μεγαλείο τα απύθμενα κάλλη του, στις όμορφες παρουσίες του Δημοτικού Συμβουλίου, «συνελήφθη» από το φακό των ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ, να λιμάρει τα νύχια του με τον κοφτερό σουγιά του (Μάλλον Κολοκοτρώνα)
Όπως μάλιστα φάνηκε αργότερα, το μανικιούρ πέτυχε απόλυτα, καθότι τα πανέμορφα χέρια του ήταν για παρουσίαση σε πασαρέλα ανδρικών καλλιστείων.
Τώρα γιατί ο μέγας Γάκιας (φωτο), η φήμη του οποίου πρόσφατα ζάλισε δίμετρη καλλονή από τις σκανδιναβικές χώρες, δεν παρακολουθούσε την θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ., αλλά ασχολήθηκε με την περιποίηση των … άκρων του, είναι ένα θέμα που απασχόλησε όλο το Σώμα, μετά το πέρας της συνεδρίασης για τον Προϋπολογισμό.


* Σύμφωνα με πρόσφατη Έρευνα, το 2010, εκδηλώθηκαν κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, τριάντα τρεις (33) αγροτοδασικές πυρκαγιές ήτοι (1,4) πυρκαγιές / ανά ώρα. Επίσης κάθε μία (1) πυρκαγιά, έκαψε, κατά μέσο όρο, (18,2) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.
Στους Νομούς με τις περισσότερες πυρκαγιές περιλαμβάνονται, κατά φθίνουσα σειρά: 1) Ηλεία (45) / ανά μήνα πυρκαγιές, 2)Μεσσηνία (35) / ανά μήνα πυρκαγιές, 3) Καρδίτσα (32) / ανά μήνα πυρκαγιές, 4) Αιτωλοακαρνανία (30,4) / ανά μήνα πυρκαγιές 5) Αττική (30,1) / ανά μήνα πυρκαγιές κ.λ.π, ενώ η Ευρυτανία βρίσκεται στην τελευταία θέση με μια (1) ανά μήνα πυρκαγιά. Φέτος με περισσότερη προσοχή βλέπω τα παραπάνω ποσοστά για τον Νομό μας να μειώνονται και άλλο.

* Η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το Καρπενήσι και όχι μόνο εξαρτάται και από την εφαρμογή σχεδιασμένης πολιτικής σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, τις υποδομές, την παροχή κοινωνικών αγαθών και την επένδυση στον τουρισμό. Βασικός πυλώνας για ένα γενικό αναπτυξιακό τουριστικό πρόγραμμα η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου. Κακά τα ψέματα αν δεν λειτουργήσει όπως πρέπει το Χιονοδρομικό, το Καρπενήσι θα έχει πρόβλημα…

* Βρέθηκα κι εγώ που λέτε στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων, για να ακούσω τι θα γίνει με τον προϋπολογισμό. Τι το θελα και πήγα ο καημένος; Καλά δεν καθόμουνα στο καφενείο μου; Τούτοι εδώ σφάζονται για περσινά ξινά σταφύλια, αντί να δουν τι θα κάνουν με τον έρμο τόπο που μόνο προβλήματα αντιμετωπίζει.

ΤΑ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

1. Γιατί ο Γάκιας τώρα τελευταία φτιάχνει συνεχώς τα νύχια του, τι συμβαίνει;

2. Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος δεν διαβάζει τοπικές εφημερίδες, με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι γίνεται στην Ευρυτανία;

3. Σε ποιο χωριό θα γίνουν το κατακαλόκαιρο εκλογές;