Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ένα αλλιώτικο Τουρνουά στο Λημέρι…

Ένα αλλιώτικο, από τα συνηθισμένα Τουρνουά ποδοσφαίρου, διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο 5Χ5 του Λημερίου. Ποδοσφαιρικές ομάδες από τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Κρέντης, συμμετείχαν σε μια ωραία ποδοσφαιρική γιορτή που βρήκε νικητή το ποδόσφαιρο σε όλο του το μεγαλείο. Τόσο οι πιτσιρικάδες του Κατηχητικού, που πριν ένα μήνα περίπου είχαν επικρατήσει με 7-1 της ομάδας του Σχολείου της Δυτ. Φραγκίστας, όσο και οι παλιοί τεχνίτες της στρογγυλής θεάς, ξεδίπλωσαν το αστείρευτο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο προσφέροντας γκολ και θέαμα σε αγώνες μικρής διάρκειας που έλαβαν χώρα στο υπέροχο αυτό γήπεδο του Λημερίου.
Στο σύνολό τους τα παιδιά του Κατηχητικού, έδειξαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της μπάλας, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για να γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητές στο ευρυτανικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είδαμε το πιτσιρικά Γιάννη Φεγγούλη, να αποκρούει αλλά Νικοπολίδη 3 πέναλτι και να σκοράρει από την άσπρη βούλα στέλνοντας το τόπι στο γάμα, είδαμε τον Θανάση Ντάλλα, να δείχνει το αστείρευτο ταλέντο του στο σκοράρισμα, τον Γιάννη Μάκκα, να δίνει ρεσιτάλ ως αμυντικό χαφ, τον Παύλο Κοτσούμπα να διαπρέπει στα αμυντικά του καθήκοντα, τον Άγγελο Μακρή να σκοράρει και να παίζει καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, τον Νεκτάριο Ντάλλα να μετατρέπεται σε πραγματικό μηχανάκι στην δεξιά πλευρά του γηπέδου, τον Γιώργο Λάππα να ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο του, σκοράροντας δυο φορές, τον Γιώργο Βούρτσα να οργώνει το γήπεδο, τον Βασίλη Κουρκουβή να γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των επιθετικών, τον Χρήστο Κουρκουβή να «ζαλίζει» την μπάλα με την άψογη τεχνική του κατάρτιση, τον Πάνο Μάκκα να θυμίζει Ιμπαγάσα στο κέντρο, τον Θανάση Μακρή να «τρώει σίδερα» στην άμυνα, τον Νεκτάριο Καλοκύθα να θυμίζει σέντερ μπακ υψηλού επιπέδου, τον μικρό Θανάση Βούρτσα, να τρυπώνει σε όλες τις φάσεις για να πετύχει γκολ και την Κατ. Λάππα, να αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα μόνο για άντρες.


Είδαμε όμως και τους γερόλυκους των ευρυτανικών γηπέδων, να δείχνουν μέρους του μεγάλου ταλέντου τους, τόσο με τον Αργύρη Μάκκα, να μετατρέπεται σε πραγματικό αίλουρο κάτω από τα δοκάρια, κάνοντας εντυπωσιακές και θεματικές αποκρούσεις που θα ζήλευαν πολλοί ενε ενεργεία τερματοφύλακες, τον Βαγγέλη Τσιγαρίδα να «κρύβει» την μπάλα, με τα μαεστρικά του στο κέντρο και τον Γιώργο Μάκκα να παίζει λίγο, αλλά να καταφέρνει να θυμίσει σε όλους έναν δυναμικό επιθετικό που το γκολ το είχε πάντα στο τσεπάκι. (Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους έγινε πρόταση από ομάδα Δ΄ Εθνικής !!!) Όσον αφορά για τον 4ο παλαίμαχο της ομάδας, με την μαύρη στολή, που δοκιμάστηκε σε θέση φορ, έδειξε ότι η μπάλα δεν ξεχνιέται, όσο και αν περνούν τα έρμα τα χρόνια.

Τέλος τα άλλα κορίτσια του Κατηχητικού, η Αλεξάνδρα Μάκκα, η Μαρία Κουρκουβή, η Έφη Μάκκα και η Βιολέτα Ντάλλα, μπορεί να μην έλαβαν μέρος στο τουρνουά, όμως ευχαριστήθηκαν την εκδρομή του Κατηχητικού με τον καλύτερο τρόπο.

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι την ομάδα του Κατηχητικού επισκέφτηκε και ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Αγράφων Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βελαέτης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι από την μεριά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν, η Κρέντη που έχει τόσα παιδιά να αποκτήσει ένα γήπεδο για να αθλούνται και να παίζουν οι νέοι του χωριού.