Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τα πανηγύρια των Αγίων Αποστόλων σε Νεοχώρι και Ανατολική Φραγκίστα


Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με τις γιορτές των πολιούχων Αγίων Αποστόλων, Νιοχωρίτες και Ανατολικοφραγκιστιανοί, έδωσαν βροντερό παρών στα πανηγύρια των χωριών τους τόσο στις 29 που γιορτάζουν οι πρωτοκορυφαίοι Πέτρος και Παύλος, στο πανέμορφο Νεοχώρι, όσο και μια μέρα αργότερα που τιμούνται οι Δώδεκα του Χριστού Απόστολοι στην ιστορική Ανατ. Φραγκίστα.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, η γιορτή ξεκίνησε στο Νεοχώρι με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια με το παραδοσιακό πανηγύρι, που έγινε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στην εξαίσια πλατεία του χωριού.
Το συγκρότημα του Γιάννη Μάκκα πρόσφερε ευχάριστες στιγμές στους παρευρισκόμενους, και το σέρβις ήταν για άλλη μια φορά άψογο από τον Δημήτρη Κοντοβά και τους συνεργάτες του.
Τίμησαν με την παρουσία τους το πραγματικά υπέροχο αυτό γιορτάσι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς, που έριξε και τον χορό του λεβέντικα όπως συνηθίζει, ο Αντιδήμαρχος Φραγκίστας Νίκος Φούκας, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΣ Λευτέρης Κολοβάκης εκπρόσωποι άλλων φορέων και κάτοικοι των γύρω χωριών, που πέρασαν μια πραγματικά υπέροχη μέρα με γλέντι του παλιού καλού καιρού.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ
Την επομένη 30 Ιουνίου, στην Ανατ. Φραγκίστα, το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία και μετά το πέρας αυτής ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας των πολιούχων του χωριού Δώδεκα Αποστόλων. Το βράδυ στην πλατεία του χωριού, έλαβε χώρα το πανηγύρι, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και του χρόνου.