Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ - ΚΡΕΝΤΗ 0-4 !!! Ασταμάτητη και έτοιμη για όλα Συνέχεια στο όμορφο όνειρο και όπου βγει...


Ασταμάτητη έδειξε και στην εκτός έδρας αναμέτρηση της με τον Απεραντιακό η Κρέντη. Η ομάδα – τραίνο, του Γ. Χρυσαφόπουλου, χωρίς να βρει ιδιαίτερη αντίσταση, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Κυπελλούχου Ευρυτανίας, με το εντυπωσιακό 4-0, που κατέβηκε όμως σε αυτό τον αγώνα με πολλές και σημαντικές ελλείψεις.

Βέβαια αυτό δεν μειώνει σε τίποτε την μεγάλη εκτός έδρας αυτή νίκη της Κρέντης, που δείχνει ασταμάτητη, σε ένα υπέροχο ταξίδι που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να έχει σταματημό. Το λέμε αυτό γιατί οι Κρεντιώτες, είναι ένα δυνατό σύνολο, που φέτος δεν φοβήθηκαν κανένα αντίπαλο, δείχνοντας στοιχεία πολύ καλής ομάδας και εδώ που έφτασε είναι ικανή για όλα. Το γεγονός ότι η Κρέντη μέχρι τώρα βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα στους 4 και του Κυπέλλου, είναι για όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας μια τεράστια επιτυχία. Πρόκειται για ένα Σωματείο που διαθέτει σοβαρή διοίκηση, καλό προπονητή και κυρίως ομάδα με ποιητικούς ποδοσφαιριστές, που όλοι μαζί δημιούργησαν μια ξεχωριστή χημεία με τεράστιες προοπτικές για το παρόν αλλά και το μέλλον αυτού του Συλλόγου. Βέβαια πολλά θα φανούν στην συνέχεια και αν πράγματι η ομάδα αυτή καταφέρει να ξεπεράσει τον «εαυτό» της, τότε σίγουρα θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι ξεχωριστό.
Ο Απεραντιακός του Κώστα Πασσά, ενός προπονητή που έχει κρατήσει αυτή την ομάδα φέτος μόνος του όρθια, πάλεψε τον αγώνα, όμως δεν είχε λύσεις. Οι γηπεδούχοι που από το 40ο λεπτό και έπειτα έπαιζαν με 10 παίκτες, ανά διαστήματα προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να γίνουν απειλητικοί, όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι από προσωπικά λάθη ορισμένων ποδοσφαιριστών το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Στο παιχνίδι τώρα. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων ξεκίνησαν «παγωμένα» τον αγώνα που διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω του πολικού ψύχους. Ωστόσο όμως σιγά – σιγά έδειχναν να συνέρχονται, με την Κρέντη στην πορεία να παίρνει για τα καλά τα ηνία του αγώνα και να δημιουργεί σωρεία ευκαιριών, που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου ο Κ. Μάκκας αστοχεί από πλεονεκτική θέση και ακολούθησαν 3 ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ωστόσο όμως στο 41΄, ο Δημήτρης Τύμπας, που ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης, σημάδεψε σωστά και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και ταυτόχρονα νέο λογαριασμό με τα γκολ με την φανέλα της Κρέντης.
Με την έναρξη του Β΄ Ημιχρόνου ο Γ. Βούρτσας με υποδειγματικό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Κρέντη στη συνέχεια πίεσε περισσότερο, πετυχαίνοντας 2 ακόμη γκολ, ένα με τον Λάμπρο Γούλα, που επέστρεψε δυναμικά στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και ένα με υπέροχη εκτέλεση πέναλτι από τον Κ. Χρυσαφόπουλο στο οποίο υπέπεσε ο Ζήκας. 
Αξιοσημείωτα ότι τον αγώνα παρακολούθησε ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Λαθύρης- στη φωτό με τους παράγοντες της ΕΠΣΕ Διονύση Βονόρτα, Κώστα Κατσαδούρο και τον γνωστό αθλητικογράφο Π. Καλλημένο - και το γεγονός ότι θετική από κάθε πλευρά για την ομάδα του, ήταν η παρουσία του Δημήτρη Τσιγαρίδα, ενός τεράστιου ποδοσφαιράνθρωπου που ανέδειξε το τοπικό μας ποδόσφαιρο, ενός αθλητή και προπονητή κόσμημα για τον ευρυτανικό αθλητισμό. Μάλιστα ο Δ. Τσιγαρίδας αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα, με την οποία ως προπονητής είχε κατακτήσει προ ετών το πρωτάθλημα Ευρυτανίας.
Από τους γηπεδούχους πάλεψαν οι Ηλιάδης, Ανδρεάκης, Κατσίκης και από τους νικητές διακρίθηκαν οι Π. Λιάγκος, Κ. Αρκουμάνης και Γ. Βούρτσας.
Α΄ Μέρος- Οι καλύτερες φάσεις
11΄ : Μακρινό σουτ του Καντούνη εκτός περιοχής πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
16΄ : Ο Βούρτσας Γ. πάσαρε στον Μάκκα Κ., ο οποίος χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
18΄ : Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Λιάγκου εκτός περιοχής απέκρουσε με εκτίναξη στο κέντρο του τέρματος ο Φακίτσας και στην επαναφορά πλασέ του Τύμπα εξ επαφής απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
34΄ : Μετά από λάθος του Σκοτίδα από αριστερά, ο Βούρτσας Γ. έκανε λάθος επιλογή μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά, πλασάροντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας των Απεράντιων.
39΄ : Ο Χρυσαφόπουλος γύρισε από δεξιά και ο Βούρτσας Ν. από κοντά πλάσαρε πάνω από την εστία του Φακίτσα.
41΄ : Ο Βούρτσας Ν. άνοιξε αριστερά στον Τύμπα, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε, ο Φακίτσας είδε την μπάλα να σκάει και να περνάει από πάνω του και να καταλήγει στην αριστερή του γωνία (0-1).
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
46΄ : Ο Τύμπας έβγαλε την βαθιά μπαλιά από το κέντρο στην πλάτη της άμυνας, ο Βούρτσας Γ. κινήθηκε ταχύτατα βρέθηκε τετ α τετ με τον Φακίτσα, πλάσαρε από κοντά στην αριστερή του γωνία και πέτυχε το 0-2.
53΄ : Πλασέ του Χρυσαφόπουλου εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
55΄ :  Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ηλιάδη απέκρουσε με τα πόδια στο κέντρο του τέρματος ο Ντάλλας.
61΄ : Μετά από λάθος του Γουρέλη, ο Μάκκας Κ. σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Φακίτσα, πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
73΄ : Σουτ του Χρυσαφόπουλου από τα όρια της μεγάλης περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
77΄ : Ο Χρυσαφόπουλος σέντραρε παράλληλα από δεξιά, ο Φακίτσας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Γούλας εύκολα με σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το 0-3.
81΄ : Ο Μάκκας Κ. ελίχτηκε μέσα στην περιοχή, ο πεσμένος Ζήκας απέκρουσε την μπάλα με τα χέρια και ο Λαθύρης καταλόγισε το πέναλτι. Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε άψογα, πλάσαρε στο αριστερό «παραθυράκι» των γηπεδούχων και πραγματοποίησε το τελικό 0-4.
88΄ : Ο Βούρτσας Ν. συνδυάστηκε όμορφα με τον Μάκκα Κ., βρέθηκε από τα όρια της μ. περιοχής σε πλεονεκτική θέση, πλάσαρε, όμως ο Φακίτσας απέκρουσε σε κόρνερ.
Συνθέσεις ομάδων
Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Φακίτσας, Μπισμπίκης, Σκοτίδας, Καντούνης(63΄ λ.τρ. Κοντογεώργος), Ανδρεάκης(71΄ Ζήκας), Κατσίκης, Γιαννής, Ηλιάδης, Κώτσιας, Καρβέλης, Γουρέλης
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε.(79΄ Φούκας), Μάκκας Ε., Αρκουμάνης, Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος, Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ., Τύμπας (66΄ Γούλας), Λιάγκος(67΄ Τσιγαρίδας)
Διαιτητής : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας),1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας), 2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)