Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μηδαμινή η συμμετοχή των Ευρυτάνων στις κομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ

Την Κυριακή 18-03-2012 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν:
α) Τα Μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή το διαβατήριο.

β)  Οι Φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
γ)  Τα νεοεγγραφόμενα Μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
δ)  Οι νεοεγγραφόμενοι Φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
ε)  Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα Μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
στ)  Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι Φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
Όλα τα Μέλη και οι Φίλοι, που θα ψηφίσουν στις 18-03-12, θα καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο βρεθούν έχοντας πάντα μαζί την Αστυνομική τους ταυτότητα .H ψηφοφορία θα διαρκέσει από 09:00 έως 17:00.
Τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία θα είναι :
•Για το Δήμο Αγράφων :
1.Στο Κερασοχώρι στην αίθουσα του ΚΕΠ
2.Στη Γρανίτσα στην αίθουσα ΚΕΠ
•Για το Δήμο  Καρπενησίου
Στην αίθουσα του ΚΑΠΗ
Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας καλεί όλα τα Μέλη και τους Φίλους της αλλά και κάθε πολίτη που ανήκει στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
 ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Ωστόσο όμως με βάση το ρεπορτάζ - έρευνα, του Ε.Π. η συμμετοχή των μελών του Κινήματος στην Ευρυτανία, στην εσωκομματική αυτή διαδικασία, αναμένεται να είναι πολύ μικρή έως ελάχιστη. Τόσο στον Δήμο Καρπενησίου, όσο και στον Δήμο Αγράφων, όπου θα στηθούν κάλπες από τους 10.53 ψηφοφόρους που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, αν προσέλθουν το 10%, δηλ. γύρω στα 1000 άτομα, μέλη ή φίλοι του Κινήματος, θα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τους διοργανωτές. Με δεδομένο αυτό το στοιχείο, σε όλο τον Κομματικό μηχανισμό διατυπώνεται ο φόβος, ότι θα υπάρξει χαμηλή κατά τα φαινόμενα προσέλευση, όχι μόνο στην Ευρυτανία αλλά και σε όλη τη χώρα. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στις 8 Φεβρουαρίου του 2004, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως μόνος υποψήφιος, ανακοινώθηκε ότι ψήφισαν 1.000.000 πολίτες και το 2007, όταν επανεξελέγη έχοντας αντίπαλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στις κάλπες ανά την Ελλάδα έσπευσαν 769.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα νούμερα για την Κυριακή φαντάζουν άπιαστα, όμως παρά ταύτα και παρά το εν γένει αρνητικό κλίμα τα κομματικά στελέχη αισιοδοξούν ότι όλα θα πάνε καλά και το ΠΑΣΟΚ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο θα κάνει μια νέα αρχή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας.