Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ “έφαγε” ο πα(τέρας) από την Φουρνά, που βίαζε την κόρη του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ Ε.Π. - Καταπέλτης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λειβαδιάς (Κακουργοδικείο)

Σε φυλάκιση 30 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λειβαδιάς (Κακουργοδικείο) το πατέρα, τέρας από την Φουρνά Ευρυτανίας που επί χρόνια βίαζε την κόρη του που σήμερα είναι περίπου 30 ετών.
Η πολύκροτη και πολύωρη δίκη του κατηγορουμένου για αιμομιξία και βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, έγινε στις 2 Μαρτίου 2012 στη Λειβαδιά και η απόφαση του Δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις πρώτες βραδινές ώρες. Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο είναι κάθειρξη τριάντα (30) χρόνια και δέκα χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αχαρακτήριστος άνδρας βίαζε και αποπλανούσε την ίδια του την κόρη για πολλά χρόνια, αλλά το τραγικό αυτό γεγονός ποτέ δεν είχε βγει προς τα έξω. Η καταγγελία έγινε πριν ένα χρόνο από το ίδιο το θύμα, που δεν διαμένει πλέον στην Ευρυτανία.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της προανάκρισης, η οποία ολοκληρώθηκε με την απολογία του «πατέρα» ενώπιον της ανακρίτριας Ευρυτανίας, η οποία και διέταξε την προφυλάκιση του 51χρονου μέχρι να γίνει η δίκη.
Η ποινή αυτή είναι η αυστηρότερη, που έχει δοθεί ποτέ στα χρονικά της Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης, όπως τόνισε ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος του Δημήτριος Ν. Καρφής, που εδρεύει στο Καρπενήσι.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο κ. Καρφής, για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα που συγκλόνισε την κοινωνία της Ευρυτανίας και όχι μόνο μας είπε: «Πρόκειται πράγματι για μια πολύ σοβαρή δίκη και για μια ιδιαίτερα αυστηρή ποινή, που έχει δοθεί ποτέ στα χρονικά της Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης».
Μετά το πέρας της δίκης αυτής και της απόφασης ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση μετά του ως άνω Δικηγόρου του, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι το Δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου μέχρι την τέλεση των εγκλημάτων καθώς και την μετά τα εγκλήματα αυτά επιδειχθείσα καλή διαγωγή του κατηγορουμένου, που υπέβαλε νομότυπα. Ακόμη ο κ. Καρφής μας δήλωσε ότι το ως άνω Δικαστήριο πέραν της αυστηρότητας που επέδειξε, δεν έλαβε υπόψη του τις ήδη συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές α) της αναλογικότητας, β) του βαθμού ανάπτυξης φυσικής και κοινωνικότητας και πνευματικής συμπεριφοράς  καθώς και γ) την κοινωνική, ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξη του κατηγορουμένου ούτε και προηγούμενες αντίστοιχες αποφάσεις της Ποινικής Νομολογίας που προσεκόμισε. Η υπόθεση θα συνεχιστεί σύμφωνα με πληροφορίες σε νέα δικάσιμη στο Εφετείο (Κακουργοδικείο) Λαμίας.