Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ικανοποίηση Καραμπά από την συνάντησή του με εκπροσώπους Ευρυτανικών συλλόγων στην Αθήνα


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στην Αθήνα η προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά με εκπροσώπους Ευρυτανικών Συλλόγων.
Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου "Πάρνων" , ιδιοκτησίας του Αγραφιώτη Κώστα Αβράμπου που βρίσκεται επί της 3ης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη.
Παρευρέθηκαν o πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων Δημήτρης Τσιώλης, ο Χρήστος Σκαρμούτσος εκ μέρους του δημάρχου Καρπενησίου, ο αντιδήμαρχος Αγράφων Χρήστος Δημητρόπουλος, ο δικηγόρος Γιώργος Λάγαρης, ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης, ο Κώστας Καλτσούνης, νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, ο Γιάννης Ζούμπος, πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, ο Ηλίας Μπουμπουρής από το Μάραθο Αγράφων και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων αλλά και φορέων.
Συντονιστής της συζήτησης, ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας Λ. Τσιτσάνης, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προέδρους και τα μέλη των Ευρυτανικών συλλόγων που εδρεύουν  στην Αθήνα και τόνισε πως σκοπός της συνάντησης  ήταν η γνωριμία, η συλλογή στοιχείων επικοινωνίας και η καταγραφή  αιτημάτων,  προβληματισμών και προτάσεων των προέδρων των συλλόγων.
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων, πέρα από τα θέματα που αφορούν συνολικά την Ευρυτανία, την κατασκευή βασικών οδικών αξόνων, την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών και την σύνδεσή της με τη Λίμνη Πλαστήρα, την βιολογική καλλιέργεια κ.α. έθιξαν και τοπικά ζητήματα.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Καραμπάς τόνισε ότι «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά και βιώνουμε έντονα την δύσκολη κατάσταση την οποία διέρχεται η πατρίδα μας και ειδικότερα ο Νομός Ευρυτανίας ο οποίος είναι κατ’ εξοχήν ορεινός και τα περισσότερα χωριά του είναι απομακρυσμένα ενώ παράλληλα ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς με μεγάλη διάρκεια και αφήνει στο πέρασμά του πολλά προβλήματα.
Στο σημείο αυτό λοιπόν, αξίζει να αναφερθούμε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των Συλλόγων οι οποίοι όχι μόνο συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής την οποία εκπροσωπούν αλλά και καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια και επιδεικνύουν το έντονο  ενδιαφέρον τους για την επίλυση των προβλημάτων. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση. Όχι μόνο για να ενημερώσουμε αλλά και για να ενημερωθούμε για την υπάρχουσα κατάσταση της κάθε περιοχής ξεχωριστά και για να αναζητήσουμε λύσεις για κάθε πρόβλημα που τυχόν υπάρχει.
Σύντομα θα ακολουθήσουν παρόμοιες συναντήσεις σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Βόρεια Ελλάδα και αλλού.
Οι Σύλλογοι πρέπει να διατηρηθούν και να αντέξουν στους δύσκολους καιρούς.
 Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους για να τους στηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο».