Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κεράσοβο-Φραγκίστα 2-2 Ισοπαλία στο ντέρμπι των ουραγών Άξιζαν την νίκη οι γηπεδούχοι που είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημ. Σερπάνο που πέτυχε και τα δυο γκολ της ομάδας του

Ισόπαλο με σκορ 2-2, έληξε το ντέρμπι των ουραγών, μεταξύ Κερασόβου και Φραγκίστας. Οι γηπεδούχοι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού άξιζαν τη νίκη, ωστόσο δεν κατάφεραν να γευτούν το πρώτο τους τρίποντο στον φετινό πρωτάθλημα και έτσι παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 2 βαθμούς στο ενεργητικό τους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, έστω και στο τέλος της αναμέτρησης στάθηκαν όρθιοι,
ισοφαρίζοντας τον αγώνα και κατακτώντας έτσι το πρώτο τους βαθμό μετά από 7 συνεχόμενες ήττες.
Το Κερασοχώρι, που την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται το Ραπτόπουλο, έχοντας και σε αυτό το ματς σε πολύ μεγάλη μέρα, τον Δ. Σερπάνο, που δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του γκολ, παρά τα χρονάκια του, έπαιξε καλή μπάλα, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Ο μίστερ γκολ του Κερασόβου, ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του και φυσικά ο σκόρερ και των 2 τερμάτων που σημείωσαν οι γηπεδούχοι. Ωστόσο όμως πολύ καλά πήγαν και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας, που τα έδωσαν όλα για την νίκη, κάτω μάλιστα από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 
Το συγκρότημα του Βασίλη, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, «απέδρασε» από το σύνορο, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε και φτάνοντας έτσι τους 10 βαθμούς, όσους έχει και ο Άγιος Προκόπιος που υποδέχεται την τελευταία αγωνιστή στην Δυτ. Φραγκίστα.
Αξιοσημείωτα του αγώνα, ότι οι δυο ομάδες πέραν των 4 γκολ που σημείωσαν είχαν και από ένα δοκάρι με τον Κατσαδούρο στο 8΄ για την Φραγκίστα και με τον Σεντή στο 82΄για το Κεράσοβο και η κόκκινη, 2η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο 75΄ο Ταξ. Γούλας.
Πέραν του ακούραστου Σερπάνου, διακρίθηκαν από το Κεράσοβο και οι Π. Βλάχος, Γ. Λάππας. Από την Φραγκίστα καλύτεροι ήταν οι Ζήκας, Δ. Μακρής και Γ. Περούλας.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Ζήκας έκανε ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε εκτός περιοχής στο αριστερό «παραθυράκι» του Τρίκα και έκανε το 0-1
8΄: Σουτ του Κατσαδούρου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών των γηπεδούχων.
15΄: Ωραία προσπάθεια του Μπισμπίκη, που έδωσε στον Γερονίκο Π., ο οποίος σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Γούλα Τ. μάζεψε ο γκολκίπερ του Κερασόβου.
22΄: Ο Γούλας Τ. βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε βεβιασμένα άουτ.
28΄: Ο Κοσμάς έκανε ωραία προσωπική προσπάθεια, πέρασε τον Σάλτη, πλάσαρε σε κενό τέρμα, με τον Μακρή να διώχνει προ της γραμμή, σώζοντας βέβαια παραβίαση της εστίας του.
36΄: Σέντρα του Λάππα Ι.(Κ-Β) από δεξιά, κεφαλιά του Σερπάνου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης σε κενή εστία με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.
42΄: Μακρινό σουτ του Βλάχου Π., η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάλτη.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
68΄: Ο Σερπάνος από καλή θέση σούταρε στην δεξιά γωνία του Σάλτη και πραγματοποίησε το 2-1.
72΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σερπάνου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
75΄: Ο Γούλας Τ. αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
80΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έπαιξε το 1-2 με το Ζήκα, ο πρώτος σούταρε από τα όρια της περιοχής στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τρίκα.
82΄: Ο Σεντής σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάλτη.
87΄: Ο Ζήκας επιχείρησε μακρινή σέντρα, ο γκολκίπερ του Κερασόβου δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο Μπισμπίκης Ι. με πλασέ στο κενό τέρμα ισοφάρισε σε 2-2.
Συνθέσεις Ομάδων
Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Τρίκας Ν., Σβερώνης(68΄ λ.τρ Φούκας Σ.), Λάππας Γ., Λάππας Ι.(Κ-Ε), Σεντής, Βλάχος Π., Μαντέκας, Ανδρεάκης(58΄ λ.τρ Ράπτης), Σερπάνος, Λάππας Ι.(Κ-Β), Κοσμάς
Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας, Γερονίκος Χ., Λαθύρης, Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ.(75΄ λ.τρ Μπισμπίκης Φ.), Γούλας Τ., Ζήκας, Σάλτης Α.(51΄ Γούλας Κ.)
Διαιτητής: Νίκος Κακουλίδης(ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)