Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Α.Ο. Καρδίτσας - Βελούχι 2-1 Ήττα στο παραπέντε

Πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα στην Καρδίτσα το Βελούχι, όμως ένα γκολ 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση του στέρησε τον βαθμό της ισοπαλίας, που θα του ήταν πολύ χρήσιμος για την πολύ δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1, από τον Α.Ο. Καρδίτσας με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 6η θέση, παραμένοντας στους 23 βαθμούς.
Την ερχόμενη Κυριακή δίνει ένα ακόμη κρίσιμο εκτός έδρας ματς με τον Αλμυρό και χρειάζεται απαραίτητα ένα θετικό αποτέλεσμα για να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή του στην κατηγορία.
Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο και κάτω από συνεχή βροχή τα παιδιά του Παύλου Σερμπέση μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6΄ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως ο κεραυνός του Άλεξ Μπακαλίδη σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών του Τρούκη, στερώντας από το Βελούχι το γκολ. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 18΄ πήραν κεφάλι στο σκορ με κοντινό σουτ του Μεσιακάρη. Παρά το γκολ, που δέχτηκε το Βελούχι δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε για την ισοφάριση. Ωστόσο όμως σε 2 περιπτώσεις ο Μπακαλίδης δεν βρήκε δίχτυα και έτσι το πρώτο ημιχρόνιο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.
Δέκα λεπτά μετά την επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια με υποδειγματικό πλασέ του Γεωργακόπουλου και στη συνέχεια με αντεπιθέσεις έψαξαν ένα ακόμη γκολ για να πάρουν την νίκη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε για την ομάδα μας, παρά τις ευκαιρίες των Μπακαλίδη – Κατσαδούρου και σαν να μην έφτανε αυτό στο 85΄ οι γηπεδούχοι με τον Κουκούλη πέτυχαν το 2-1, σημειώνοντας σπουδαία νίκη που τους κράτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η συνέχεια είναι δύσκολη, όμως το Βελούχι έχει καλή ομάδα και μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να μην επαναληφθούν λάθη απ΄ όλους … σαν και αυτά στο παιχνίδι με τον Ταυρωπό.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε από μακριά λίγο πάνω από το τέρμα του ΑΟΚ.
2΄ : Ο Κόκκινος έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Μεσιακάρης σούταρε από καλή θέση, όμως ο Ρεσίτης απέκρουσε ενστικτωδώς στην αριστερή του γωνία.
4΄ : Ο Μεσιακάρης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο προωθημένος Τζιλός πήρε την κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής, ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε και πάλι στην αριστερή του γωνία.
6΄ : Ο Γεωργακόπουλος από αριστερά έδωσε στον Μπακαλίδη, αυτός ελίχτηκε όμορφα, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια σούταρε, σημαδεύοντας την συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού.
7΄ : Ο Κρανιώτης σέντραρε από αριστερά, ο Κόκκινος από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ από τα δεξί δοκάρι.
10΄ : Ο Μπακαλίδης από αριστερά έβγαλε την πάσα για τον Γενιτσαρόπουλο Α., ο Τσέλιος γλίστρησε, ο νεαρός φορ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τρούκη, πλάσαρε χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
15΄ : Ο Μεσιακάρης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η κεφαλιά του Τσέλιου από κοντά έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βελουχίου.
18΄ : Ο Τσιρογιάννης σέντραρε από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μεσιακάρη, αυτός σούταρε δυνατά και σημάδεψε την δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ, «γράφοντας» το 1-0.
27΄ : Ο Μπακαλίδης έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά, απέφυγε δυο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε λίγο πριν την μικρή περιοχή, με τον Τρούκη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
30΄ : Ο Τσιρογιάννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γκόλιας πήρε την πρώτη κεφαλιά και στην συνέχεια ο Παππάς σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι.
40΄ : Ο Ζαραβέλης πάσαρε στον Μπακαλίδη, που ελίχτηκε όμορφα από δεξιά και πλάσαρε από πλάγια θέση άουτ.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κοντοβά πάνω στον Γεωργακόπουλο. Ο ρέφερι Ζούγρας υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
53΄ : Ο Μεσιακάρης από δεξιά, έβγαλε την προωθημένη μπαλιά για τον Κρανιώτη, που κινήθηκε από δεξιά πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ρεσίτης μπλόκαρε εύκολα.
54΄ : Ο Μπακαλίδης έβγαλε πίσω από το κέντρο την μπαλιά, ο Γενιτσαρόπουλος Α. κινήθηκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε τετ α τετ με τον Τρούκ,η πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά του γωνία και ισοφάρισε σε 1-1.
64΄ : Ο Μεσιακάρης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τσιρογιάννης έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.
 66΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από δεξιά, η κεφαλιά του Μπακαλίδη από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Καρδίτσας.
70΄ : Μετά από μια ακόμη γρήγορη επίθεση του ΑΠΟΚ, ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από δεξιά και ο Γεωργακόπουλος μέσα από την μικρή περιοχή έκανε την προβολή, με τον Τρούκη να μπλοκάρει σταθερά.
76΄ : Ο Καραγιώργος σέντραρε από δεξιά, ο Κόκκινος από καλή θέση πήρε την κεφαλιά, που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Βελουχίου.
77΄ : Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Κατσαδούρο, που σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής χωρίς πίεση, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το αριστερό παραθυράκι» των γηπεδούχων.
79΄ : Ο Γκόλιας σέντραρε από δεξιά, ο Κόκκινος πήρε την πρώτη κεφαλιά και η νέα κεφαλιά του Κουκούλη από κοντά πέρασε λίγο άουτ.
84΄ : Δυνατό σουτ του Κόκκινου από πλάγια αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
85΄ : Ο Κουκούλης μπήκε στην περιοχή όμορφα, κέρδισε τις κόντρες, έφτασε στην μικρή περιοχή και μέσα στην σύγχυση με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Συνθέσεις ομάδων
Α.Ο. Καρδίτσας (Τάσος Γκουτζίδης) : Τρούκης, Κοντοβάς(65΄ Τσιάκος), Τσέλιος(72΄ Κουκούλης), Πάτρας, Τζιλός, Γκόλιας, Κόκκινος, Παππάς, Κρανιώτης, Μεσιακάρης, Τσιρογιάννης(63΄ Καραγιώργος)
ΑΠΟΚ Βελούχι (Π. Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πάσσας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ.(65΄ λ.τρ. Πολυτσέρης), Κρασιάς Γ., Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Φλωράκης (75΄ Κατσαδούρος), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Α. (80΄ λ.τρ. Κουρλός)
Διαιτητής :  Διονύσης Ζούγρας (ΣΔΠ Κοζάνης) 1ος Βοηθός : Κωνσταντίνος Κουτζιακουτζίδης (ΣΔΠ Κοζάνης) 2ος Βοηθός : Θεοπίστη Τσαλίδου (ΣΔΠ Κοζάνης)