Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Κατέθεσαν υποψηφιότητα οι Κοντογεώργος, Αρμάγος και Μαρία Γαλανού

Με τις εκλογές να «κλειδώνουν», όπως όλα δείχνουν, για τις 6 ή 13 Μαΐου, η Ν.Δ. βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεγάλη μάχη. Μέχρι χθες κατατέθηκαν στις κατά τόπους ΝΟΔΕ οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Οι σχετικές διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθορίζονται όπως τονίζει ο  γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε προς όλες τις ΝΟΔΕ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και την ΟΝΝΕΔ.

Η καταβολή 300 ευρώ και ένα καθαρό ποινικό μητρώο είναι οι δύο προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί όποιος επιθυμεί να κατέλθει στον πολιτικό στίβο με τη «σημαία» της ΝΔ... Το κόμμα, που απέστειλε χθες τη σχετική εγκύκλιο σε όλες τις τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές, περιμένει τους ενδιαφερομένους μέχρι τη 15η του μηνός. Μετά, αφού συγκεντρωθούν όλες οι λίστες με τους ενδιαφερομένους να πολιτευθούν, θα γίνει η τελική διαλογή.
Tο ποσό των 300 ευρώ, ακόμη κι αν απορριφθεί ο υποψήφιος, δεν επιστρέφεται. Για τους διατελέσαντες βουλευτές, πάντως, η ΝΔ θέτει έναν ακόμη όρο, προκειμένου να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους. Να δηλώσουν ότι παραιτούνται από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού αναδρομικά οφειλόμενων αναπροσαρμογών της βουλευτικής τους αποζημίωσης, καθώς και κάθε άλλου ποσού που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο προς τη βουλευτική τους ιδιότητα.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - Οι υποψηφιότητες στη ΝΔ
Στην Ευρυτανία, , όπως είχε γράψει ο Ε.Π. πέρα του πρώην Νομάρχη Κώστα Κοντογέωργου, που ήταν σίγουρος, υποψηφιότητα κατέθεσαν και ο Εκπαιδευτικός Χρήστος Αρμάγος και η Συμβολαιογράφος Μαρία Γαλανού. Ωστόσο το Σαββατοκύριακο μπορεί να έχουμε και άλλες καταθέσεις.


Τι θα πιάσουν Ντόρα και Καμμένος στην Ευρυτανία

Βέβαια όπως προαναφέραμε στην Ευρυτανία το μεγάλο ερώτημα για την Νέα Δημοκρατία είναι τι θα κάνει η ΔΗΣΥ. Με δεδομένο ότι η Ντόρα στο Νομό μας τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης καθότι στηρίζεται ανοιχτά πλέον και από τους δυο Δημάρχους της Ευρυτανίας, αποκτά ξεχωριστή δυναμική ενόψει των επερχομένων εκλογών. Αν μάλιστα η πρώην Υπουργός Εξωτερικών κατεβάσει όπως ακούγεται ισχυρές προσωπικότητες στο ψηφοδέλτιό της, τότε όλα δείχνουν ότι πάμε για μια αναμέτρηση που θα κριθεί στα σημεία. Αν όμως δεν κατεβάσει ψηφοδέλτιο η ΔΗΣΥ, τότε η έδρα θα ξαναγίνει «γαλάζια» και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.  
Ο Πάνος Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εξελίσσονται στο μεγάλο ερωτηματικό των ερχόμενων εκλογών, καθώς στις πρώτες δημοσκοπικές καταγραφές εμφανίζουν δυναμική εισόδου στη Βουλή. Το κόμμα Καμμένου, μπορεί να μην δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη Ν.Δ. εδώ στην Ευρυτανία, ωστόσο όμως ο Πάνος Καμμένος που εμφανίζεται ως ο μόνος σκληρά αντιμνημονιακός χώρος στα δεξιά της Ν.Δ. προβάλλει ως «βολική» λύση για τους απογοητευμένους γαλάζιους ψηφοφόρους και στον τόπο μας, οι οποίοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την αλλαγή στάσης της Συγγρού στο θέμα του Μνημονίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε συχνή επαφή με 3-4 γνωστούς Ευρυτάνες και την ερχόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να επισκεφτεί την Ευρυτανία και να έχουμε ανακοινώσεις που θα κάνουν αίσθηση.