Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη, ασεβή προς τους αγωνιστές και πρωτοφανή ενέργεια του δημάρχου Καρπενησίου που αρνήθηκε να παραχωρήσει τεχνική υποστήριξη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής μας στις Κορυσχάδες προς τιμήν των 67 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με την ανυπόστατη δικαιολογία ότι ο δήμος δεν έχει χρήματα!
Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, γι' αυτό θα μείνει το όνομα του σημερινού δημάρχου στην ιστορία με μελανά χρώματα.
Ομως πριν μερικές μέρες - στις 22 Μάη - παραχώρησε τα πάντα για την πραγματοποίηση της κυβερνητικής φιέστας για τον ίδιο λόγο, με την απουσία, όμως, των αγωνιστών που πρωτοστάτησαν σ' αυτήν την ιστορική πράξη, της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής.
Η διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης που έχει συμβάλει στη δημιουργία του Μουσείου των Κορυσχάδων, θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση τιμής, με σεβασμό σ' αυτούς που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, με οποιοδήποτε κόστος παρά τα οποιαδήποτε εμπόδια βάζει η απαράδεκτη στάση του δημάρχου».