Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: “Ζητούν συναίνεση αυτοί που σαν αντιπολίτευση ήταν ανεύθυνοι και λαϊκιστές”

Δελτίο τύπου, με αιχμές κατά της Κυβέρνησης εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας σχετικά με την συναίνεση που ζήτησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου από τους πολιτικούς αρχηγούς.


Πιο συγκεκριμένα το Δ.Τ. αναφέρει:
 "Παρακολουθώντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και γυρίζοντας την μνήμη μας στην Άνοιξη του 2009 μεγάλος θυμός μας κυριεύει. Όταν ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τόνιζε σε όλους τους τόνους για επικείμενη μεγάλη οικονομική κρίση ,οι σημερινοί κυβερνώντες και τότε αντιπολίτευση απειλούσαν με εκλογές. Όποιες πρωτοβουλίες-μέτρα και αν προσπάθησε να πάρει η τότε κυβέρνηση της ΝΔ έπεφτε πάνω σε φτηνούς λαϊκισμούς.

Να θυμηθούμε εδώ το πόσο υπεύθυνη στάση είχε τότε, ο σημερινός πρωθυπουργός και πως έπαιζε με τους θεσμούς για κομματικούς και μόνο λόγους.

Η τότε κυβέρνηση καλούσε σε εθνική συνεννόηση και συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου για την καλύτερη θωράκιση της χώρας . Ο δε Γ. Παπανδρέου αρνούμενος πεισματικά να δώσει την συναίνεση για το καλό του τόπου , ισχυριζόταν ότι το πρόβλημα ήταν η τότε κυβέρνηση και αυτός είχε τις λύσεις και λεφτά υπάρχουν!!!!

Και εκβίαζε με προσφυγή στις κάλπες με εκείνο το ανεκδιήγητο ότι δεν θα ψηφίσει το Πα σοκ για Πρόεδρο τον Κ Πα πούλια για να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και μετά θα επαναφέρει το Πα σοκ την υποψηφιότητα Παπούλια την οποία και θα στήριζε το κόμμα του.

Και για την ιστορία παραθέτουμε δηλώσεις τότε βουλευτών και νυν αξιωματούχων της σημερινής κυβέρνησης.

1. Χρήστος Παπουτσής, 21-2-2009

"Ο κ. Καραμανλής ζητάει συναίνεση αλλά η χώρα αυτό που χρειάζεται είναι άλλη κυβέρνηση. Η πρόταση για συναίνεση είναι προσπάθεια εξεύρεσης εταίρου συνυπευθυνότητας για τα αδιέξοδα της πολιτικής τους. Ο κ. Καραμανλής δεν είναι ειλικρινής. Αν ήταν ειλικρινής θα είχε αποδεχθεί τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου "

2. Ντίνος Ρόβλιας, 19-2-2009

"Ο καιρός περνούσε χωρίς αποτέλεσμα, η Ν.Δ. άρχισε να καταρρέει και οι ανάγκες της συγκυρίας οδήγησαν τον κ. Καραμανλή στο τρίτο ανέκδοτο υπό τον τίτλο «συναίνεση». Είναι το χειρότερο, το πιο κρύο και - απ' ότι φαίνεται - το τελευταίο ανέκδοτο του κ. πρωθυπουργού."

3. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 16-2-2009. Απέναντι στην επίκληση της συναίνεσης, την προσχηματική επίκληση της συναίνεσης του κ. Καραμανλή, η απάντηση είναι: Καμία ανοχή, καμία συνενοχή με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση στη χώρα μας." "συναίνεση δεν είναι να ζητάς από τα άλλα πολιτικά Κόμματα να συμφωνήσουν με τις δικές σου πολιτικές, που έχουν αποδειχθεί και απολύτως αποτυχημένες. Συναίνεση είναι να αποδέχεσαι και προτάσεις των πολιτικών σου αντιπάλων και να το κάνεις σε μια σειρά από θέματα" Αυτοί είναι οι κύριοι που ζητάνε σήμερα συναίνεση.....