Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Με 155 ψήφους υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο - Διαγραφή Κουρουμπλή για το "όχι"

Με 155 ψήφους υπέρ, 138 κατά και 5 "παρόντες" υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/06) το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από την ολομέλεια της Βουλής. Θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή με τις ψήφους των Ρομπόπουλου και Αθανασιάδη, που ψήφισαν "υπέρ". Αρνητική ήταν η ψήφος του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Απών - και πάλι - ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης.
"Όχι" ψήφισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ "Ναι" ψήφισε η βουλευτής της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου.


Υπέρ ψήφισαν και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Κοζάνη, Αλέκος Αθανασιάδης και στην Α΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ρομπόπουλος.
Ο κ. Αθανασιάδης πριν ανακοινώσει την ψήφο του, πήρε το λόγο και δήλωσε, ότι η απόφασή του, να καταψηφίσει το Πρόγραμμα, άλλαξε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και την έκκλησή του, "οι βουλευτές να δώσουν στη χώρα με την ψήφο τους μία ιστορική ευκαιρία".

Υπέρ ψήφισε και η βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου.

"Παρούσα" δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως είχε προαναγγείλει ήδη κατά την ομιλία της νωρίτερα.
Την ίδια στιγμή, τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μαίνονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, που θυμίζει πεδίο μάχης.