Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πληγωμένη όσο ποτέ άλλοτε η εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων - Υφέρπουσα απελπισία

Κραυγή αγωνίας και των Ευρυτάνων
προς τον Βουλευτή τους:

“Γιατρέ μη ψηφίσεις τα άδικα μέτρα”

Κύριε Καρανίκα, εδώ και ένα χρόνο στην πατρίδα μας, "βρέχει" μέτρα που στόχο έχουν να αποσπάσουν και το τελευταίο ευρώ από τον Έλληνα πολίτη ώστε να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Το αποτέλεσμα όμως όπως καλά κι εσείς γνωρίζετε είναι αντίθετο.
Η κατάθλιψη ως συνέπεια της ύφεσης αυτής έχει απλωθεί οριζόντια σε όλα τα κοινωνικά στρώματα της πατρίδας μας όπως και εδώ στην λεβεντογέννα Ευρυτανία δημιουργώντας σε όλους μας τον φόβο ενός αβέβαιου οικονομικού μέλλοντος και όχι μόνο καθότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική.



Σήμερα σας δίνετε μια ιστορική ευκαιρία να δείξετε και να πείσετε τους Ευρυτάνες «εσείς ένας άνθρωπος που δεν ξεκινήσατε σαν γόνος από μεγάλο τζάκι», ότι νοιάζεστε και στηρίζετε τον πολύπαθο τα τελευταία χρόνια ευρυτανικό λαό, μην την χάσετε...
 
Αγαπητέ Γιατρέ, η χώρα επωμίζεται καινούργια χρέη από την ΕΕ, τα οποία όμως συνοδεύονται από δεσμεύσεις και συγκεκριμένα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων, σε τιμή ευκαιρίας. Τα ίδια τα νέα δάνεια είναι πλέον ενυπόθηκα. Αδυναμία εξόφλησης συνεπάγεται δεσμεύσεις δημόσιας περιουσίας και άλλα χειρότερα. Τι θα γίνει από δω και πέρα; Πως θα πορευτούμε ως Έθνος; Τι περιμένουμε εμείς εδώ στην γενέθλια γη, την μάνα Ευρυτανία;


Βουλευτά μου, η εν γένει κατάσταση είναι δύσκολη. Εδώ και χρόνια τώρα, για την πατρίδα μας υφέρπει - σέρνεται – ένας ύπουλος και αόρατος κίνδυνος εις βάρος του Ελληνικού λαού, εις βάρος της Ελλάδας με απρόβλεπτες συνέπειες. Εδώ το θέμα δεν είναι ότι μας αναγκάζουν να μπούμε σε ένα πρόγραμμα 10χρονης σκληρής λιτότητας, εδώ όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από την Τρόικα και τους συνεργάτες της, μας οδηγούν στην απελπισία, καιροφυλακτώντας ταυτόχρονα να μας πλήξουν στα πιο ευαίσθητα σημεία μας που είναι οι πανανθρώπινες αξίες όλων των Ελλήνων. Θυμηθείτε για λίγο τα μεγάλα λόγια του Κίσινγκερ το Σεπτέμβριο του 1994:

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Αυτό το μεγάλο σχέδιο δυστυχώς εφαρμόζεται στις μέρες μας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Όλοι αυτοί, οι λεγόμενοι «σωτήρες» και «δανειστές» μας, συντηρώντας το τραγικό αυτό εις βάρος μας κλίμα, δι’ αυτού εκκολάπτουν νεοσσούς, οι οποίοι θα συνεχίσουν να διασπέρνουν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, την καταστροφή, την απελπισία. Και εμείς τι κάνουμε Βουλευτά μου; Παρακολουθούμε την λαίλαπα, απαθείς σαν να έρχεται αυτή για άλλους και όχι για μας.

Τι θα γίνει δηλ. κι αν πάρουμε την 5η δόση μεθαύριο και ακόμη ένα δάνειο, από τους δανειστές μας; Θα σωθούμε ή σε λίγο καιρό θα χρειαστούμε και νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο;

Οι Έλληνες, όπως και εμείς οι Ευρυτάνες εδώ στην Αγιοτόκο και ηρωοτόκο Ευρυτανία, έχουμε χάσει την πίστη μας στα μνημόνια, καθότι διαπιστώνουμε ότι το χρέος της πατρίδας μας, για το οποίο ευθύνεται το λιγότερο ο ελληνικός λαός, δεν λιγοστεύει αλλά συσσωρεύεται συνεχώς σε νέο χρέος.

Όπως λένε τα ξένα ειδησεογραφικά δελτία, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανέβαλαν την τελική απόφαση για το δάνειο των 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, προτού η χώρα προχωρήσει σε νέα μέτρα λιτότητας.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί ανέφεραν ότι πρόκειται να καταβάλλουν την επόμενη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούλιο, μόνο αν η ελληνική Βουλή ψηφίσει τις νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα μέχρι τον Ιούλιο, έτσι ώστε να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Τελικά τι πρέπει να γίνει; Αν ψηφίσετε εσείς ως κυβερνητικοί Βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο, πράγμα που αναμένεται να γίνει, η 5η δόση θα έλθει και μέχρι τον Φθινόπωρο βλέπω να τα βολεύουμε. Μετά τι γίνεται; Θα επανέλθουμε για νέο δάνειο, για νέο Μνημόνιο; Τι μπορείτε να πείτε στον Ευρυτανικό λαό, που αγωνία όπως όλοι οι Έλληνες για το τι μέλει γενέσθαι; Τι απαντάτε στους Ευρυτάνες για όλα αυτά και πως μπορείτε να τους πείσετε «εσείς ένας άνθρωπος που δεν ξεκινήσατε σαν γόνος από μεγάλο τζάκι», ότι η Κυβέρνηση νοιάζεται και στηρίζει τον πολύπαθο, τα τελευταία χρόνια, ευρυτανικό λαό και κατ’ επέκταση όλους τους Έλληνες;

Δεν είμαστε από αυτούς που θα σας «διατάξουμε» τι θα κάνατε σήμερα, που θα κλιθείτε να ψηφίστε, το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο ή αν θέλετε να νέα δραματικά μέτρα, που είναι εις βάρος των Ελλήνων και δη των μη εχόντων Ελλήνων.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι συνέπειες μίας βίαιης χρεοκοπίας ή η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφικό για τα νοικοκυριά, τις τράπεζες και την αξιοπιστία της χώρας, όμως εξίσου καταστροφική και μη ανεξέλεγκτη είναι πλέον η μεγάλη απελπισία των Ελλήνων που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στην ιστορική αυτή στιγμή για την πατρίδα, σκεφτείτε την ιστορία αυτού του τόπου, σκεφτείτε την Ευρυτανία και τον αγνό λαό της, που σας τίμησε με την ψήφο του, στέλνοντάς σας να τον εκπροσωπήσετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αν πιστεύετε ότι η ψήφιση των νέων αυτών μέτρων θα φέρει το ποθούμενο για την πατρίδα κάντε το και όταν τελειώσει η ψηφοφορία περάστε από τα χωριά του τόπου μας και πείτε στους Ευρυτάνες ότι ψηφίσατε γιατί έτσι κρίνατε ότι συμφέρει τον τόπο, την Ελλάδα, την Ευρυτανία. Αν όμως δεν έχετε αυτή την σιγουριά, μη προχωρήσετε στην ψήφιση αυτών των μέτρων, γιατί με την εφαρμογή τους, η απελπισία όλων θα μεγαλώσει με απρόβλεπτες συνέπειες. Εξάλλου αν ερχόσασταν πριν μερικές μέρες στην Ευρυτανία και ρωτούσατε τους Ευρυτάνες τι να κάνετε, θα παίρνατε την απάντηση: «Γιατρέ πριν ψηφίσεις τα νέα μέτρα, θυμήσου που γεννήθηκες, που μεγάλωσες και τι είπε για την πατρίδα σου, ο Κίσσιγκερ και τότε κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός»

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ Ε.Π.

ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ