Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Νίκος Σερετάκης: “Να αναβληθεί η Συνεδρίαση του Δ.Σ. λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας


Να αναβληθεί για την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρπενησίου, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας, ζητά με την παρακάτω επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Σερετάκης.

Προς: κ. Χρήστο Ντέκα,
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Κοινοποίηση: κ. Κώστα Μπακογιάννη, Δήμαρχο Καρπενησίου
Σύμφωνα με την πρόσκληση που έλαβα, συγκαλείτε τη 13η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Ιούνη 2011, δηλαδή πάνω στη 48ωρη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 28 και 29 Ιούνη.
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητώ να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να αναβληθεί για την επομένη ή όποια άλλη ημέρα.
Θεωρώ ότι δε μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες θα βρίσκονται στους δρόμους περιφρουρώντας την απεργία τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Δε μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να προτρέπει ουσιαστικά σε απεργοσπασία όταν η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι θα διαδηλώνουν ενάντια στα πιο άγρια, αντεργατικά μέτρα από την σύσταση του ελληνικού κράτους, απαντώντας στα μέτρα μαζικής εξαθλίωσης που προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας – πλουτοκρατίας και υπερασπιζόμενοι το μέλλον των παιδιών τους.Είναι στιγμές ευθύνης όπου κρίνεται ο καθένας.  Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού. Στις 28 και 29 του Ιούνη θα βρισκόμαστε εκεί που είμαστε ταγμένοι: στις απεργιακές φρουρές, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Καλούμε κάθε εργάτη, κάθε νέο και γυναίκα, κάθε συνταξιούχο, κάθε μικρομεσαίο αγρότη, κτηνοτρόφο, επαγγελματία να πάρει και αυτός θέση μάχης μαζί με το ΠΑΜΕ, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για αποφασιστική σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο.
Καλούμε και εσάς να αναβάλλετε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως στοιχειώδες δείγμα σεβασμού απέναντι στους λαϊκούς αγώνες.

Νίκος Σερετάκης  Δημ. Σύμβουλος
της Λαϊκής Συσπείρωσης