Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο Μαγικός Λόφος του Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη γέμισε με παιδικά χαμόγελα

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, ο λόφος του Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη μετατράπηκε σε ένα μεγάλο παιδικό χωριό, όπου μικροί Δημότες και επισκέπτες του Δήμου Καρπενησίου είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να περιηγηθούν σε ένα μαγικό περιβάλλον, που δημιούργησαν ο Δήμος αλλά και πολλοί εθελοντές.
Για την εκδήλωση αυτή, αξιοποιήθηκε όλη η έκταση του λόφου. Διαμορφώθηκαν διαφορετικές «γωνιές», η καθεμία από τις οποίες προσέφερε κάτι ξεχωριστώ στους μικρούς μας φίλους, δίνοντας τους την αίσθηση του παραμυθιού.

Το Νεραϊδοβούνι που βρίσκεται πάνω από το λόφο, ενέπνευσε τους εθελοντές, οι οποίοι στήσανε ένα μαγικό σκηνικό, με τις νεράιδες και τα ξωτικά να πρωταγωνιστούν. Face painting, εργαστήρι κατασκευών και ζωγραφικής, υπαίθριες δραστηριότητες, παραμύθια και ιστορίες του δάσους, νεραϊδόλιχουδιές, νεραϊδόδεντρα για να κρεμάσουν τα παιδιά τις ευχές τους και εξερεύνηση στο δάσος για να ανακαλύψουν τα αγαπημένα αντικείμενα της νεράιδας, με τη βοήθεια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ήταν λίγες μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μικροί. Και όλα αυτά, υπό τους ήχους του Δάσους από μέλη της φιλαρμονικής του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: Ο Μαγικός Λόφος είναι αποτέλεσμα συλλογικής και εθελοντικής δουλειάς. Με τη βοήθεια των εθελοντών μας ευελπιστούμε η γιορτή αυτή να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για τη λήξη κάθε σχολικού έτους. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής, η οποία εγκαινίασε ουσιαστικά και το θεσμό του Εθελοντή Δημότη. Τον τοπικό εκπρόσωπο της Μυρίκης κ. Χαράλαμπο Πλατιά για τη φιλοξενία και όλους τους εργάτες του Δήμου που προετοίμασαν . Ανανεώνουμε το ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους του χρόνου τον Ιούνιο.   
Εθελοντές
Γιάννης Σταθόπουλος, Παρασκευή Ελεφάντη, Βασιλική Σιαξαμπάνη, Τερέζα Μπογδάνη, Αγαθή Γαβρίλη, Βάσια&Δέσποινα Μπούρα, Πολυξένη&Μαρία Παπαζέκου,
Γιώτα Κλεφτοσπύρου, Κυριακή Φλώρου, Μανώλης Κοπανάκης, Αμαλία Αναγνώστου, Γιούλη Γραμματίκα, Ξενοφώντας Ζαχαρόπουλος, Θανάσης Κουτσοκάλης, Δήμητρα Λάππα, Κωνσταντίνα Μπάρλα, Παρασκευή Πασσά, Ηλίας Τσιγαρίδας , Εύη Βάρσου, Γιάννης Τσιάρας, Μαρία Τάκη, Ευγενία Χουλιαρά.