Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Γενική Συνέλευση προγραμματισμού και δράσεων του Περιφερειακού Τμήματος Αν. Στερεάς του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. (2011-2013). - Ο Βαγγέλης Χαλκιάς θα εκπροσωπεί την Ευρυτανία

Με επιτυχία διεξήχθη η τακτική Γενική Συνέλευση προγραμματισμού και δράσεων του Περιφερειακού Τμήματος Αν. Στερεάς του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. (2011-2013).

Ο Βαγγέλης Χαλκιάς θα εκπροσωπεί την Ευρυτανία
Η προσέλευση ήταν μεγάλη, ενώ τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάϊκος, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. -ΤΑΣ κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δ.Α.Τ.Μ. κ. Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε.-Τ.Α.Σ. κ Στέλιος Θεοδωρόπουλος, μέλη της Διοικούσας και της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε., καθώς και Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κατά το χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργάνων και συλλόγων και την αναγκαιότητα συνεργασίας τους με την Αυτοδιοίκηση ώστε να συνεισφέρουν από κοινού στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. αναφέρθηκε κυρίως στην αναγκαιότητα για ανάπτυξη, την απαίτηση για τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας της αγοράς ακινήτων, αλλά και τη σπουδαιότητα συνέχισης των μεγάλων έργων και των έργων υποδομής στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Θραψίμης Βασίλης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν τη Γενική Συνέλευση, διαβεβαίωσε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Περ. Τ.Α.Σ. βρίσκεται σε εγρήγορση και προσπαθεί ώστε μεσούσης της πρωτοφανούς δυσμενούς συγκυρίας, να καταφέρει να σταθεί ο κλάδος των Τοπογράφων Μηχανικών όρθιος, ενδυναμώνοντας την τεκμηρίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των δικαιοπραξιών της χώρας μας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κ. Στέφανος Ξεκαλάκης ενημέρωσε την συνέλευση για τα αποτελέσματα της παράστασης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς, που παραλαμβάνουν τοπογραφικά διαγράμματα, τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο, ενημέρωσε για το πρόβλημα που προέκυψε κατά το διαγωνισμό της B’ Φάσης Κτηματογράφησης σε Λαμία και Λιβαδειά, ενώ επισήμανε πως αποτελεί επίσης αρνητική εξέλιξη το ότι για την περιοχή ευθύνης του Περ-ΤΑΣ ήτοι Περ. Ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στη νέα προκύρηξη της ΚτηματολόγιοΑ.Ε. εντάσσεται μόνον η Δημοτική Κοινότητα Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας.

Είναι προφανής τόνισε, η αναγκαιότητα συστράτευσης όλων για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου στην Περιφέρεια Στερεάς.

Σχετικά με την ημερήσια διάταξη μεταξύ άλλων:

- Ψηφίστηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου για τους Νόμους: Βοιωτίας κα Χουσιάδα Αστέρω, Ευρυτανίας κ Χαλκιάς Ευάγγελος και Φωκίδας κ. Τσατσαρώνης Γεώργιος.

- Ορίστηκε ομάδα εργασίας ηλεκτρονικής οργάνωσης και παρουσίας του Περιφερειακού Τμήματος στο διαδίκτυο.

- Ακολούθησε συζήτηση και εμπλουτισμός της θεματολογίας για το σχέδιο δράσης (2011 – 2013) του Συλλόγου.

- Τέλος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κατόπιν προτάσεων του Δ.Σ., δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή μιας Πανελλήνιας εμβέλειας εκδήλωσης στη Λιβαδειά.