Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Παραλύει η Ελλάδα 28 και 29 Ιουνίου - Με 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη...

Μεγάλα συλλαλητήρια και τις δύο ημέρες και αποκλεισμός
της Βουλής από «Αγανακτισμένους» και αστυνομικούς.

Με 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και
στον ιδιωτικό τομέα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη...και συλλαλητήρια (και τις δύο ημέρες) στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας θα δηλώσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την αντίθεσή τους στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. H απεργία αναμένεται να παραλύσει επί δύο ημέρες το κράτος και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές με το Δημόσιο, τις συγκοινωνίες, τον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.


Αλλαγή
«Απορρίπτουμε τα νέα μέτρα -διεκδικούμε αλλαγή πολιτικής» ανακοίνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούνται στη φτώχεια ενώ θα αυξηθεί η ύφεση, η ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα». Στις διακηρύξεις που εξέδωσαν, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δηλώνουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και στην πώληση δημόσιας περιουσίας που, όπως τονίζουν, «θα έχουν δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία».

Η ΑΔΕΔΥ τάσσεται, τέλος, εναντίον της προωθούμενης (μέσω δημοψηφίσματος) κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο. «Αυτή την πορεία πρέπει να τη σταματήσουμε», καταλήγει.

Τα συνδικάτα όπως και το ΠΑΜΕ θα οργανώσουν, στο πλαίσιο της διήμερης γενικής πανελλαδικής απεργίας, χωριστές συγκεντρώσεις και τις δύο ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι η Αθήνα θα βρεθεί σε 48ωρο κλοιό από χιλιάδες διαδηλωτές αλλά και από χιλιάδες αστυνομικούς που θα κινητοποιηθούν υπό το φόβο επεισοδίων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό:

Την Τρίτη, απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 11 π.μ. στο πεδίο του Αρεως. Το ΠΑΜΕ θα οργανώσει δύο συγκεντρώσεις στις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα οργανώσουν συγκέντρωση-συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 το απόγευμα ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10 το πρωί.

Φυσικά υπάρχει και το προσκλητήριο των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι οργανώνουν και πάλι περικύκλωση της Βουλής.

Ποιοι θα απεργήσουν

Στο Δημόσιο: Οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες, τελωνεία, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι οποίοι μάλιστα αποφάσισαν να κλείσουν τους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη από την Κυριακή τα μεσάνυχτα ενώ θα προχωρήσουν σε κατάληψη των δημαρχείων όλης της χώρας.

Στον ιδιωτικό τομέα: Οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες-βιοτεχνίες, στα λιμάνια, στις μεταφορές κ.α.

Στις ΔΕΚΟ: Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ.

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις θα οριστικοποιήσουν και τα συνδικάτα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ενώ θα κυκλοφορήσουν τις περισσότερες ώρες για να διευκολύνουν τον κόσμο να κατέβει στις διαδηλώσεις.