Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Το Δημαρχείο Καρπενησίου μεταφέρεται στο Προφήτη Ηλία

Στις 27 Ιουνίου 2011 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας το οποίο και αποφάσισε την εκμίσθωση για δέκα χρόνια, στο Δήμο Καρπενησίου, του κτιρίου που βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία.
Το μίσθωμα που θα καταβάλει ο Δήμος Καρπενησίου στον Οργανισμό δεν ξεπερνά τα 2000 ευρώ, ενώ το ποσό που θα δαπανηθεί από το Δήμο για τα έργα ανακαίνισης του κτιρίου θα εκπέσει από το μίσθωμα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος σήμερα δαπανά πάνω από 4000 ευρώ σε μισθώματα για τη στέγαση των υπηρεσιών του.

Το νέο κτίριο θα συστεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Καρπενησίου, εξασφαλίζοντας έτσι την ορθότερη λειτουργία τους αλλά  και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Επιπρόσθετα, με την αποκέντρωση του Δημαρχείου, επιτυγχάνεται και η συνολική αναβάθμιση της περιοχής του Προφήτη Ηλία.
Η μετακίνηση των υπηρεσιών αναμένεται εντός του έτους.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: Η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την έκβαση της πρότασης που είχε κάνει από την αρχή της θητείας της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, κ. Κώστα Χούπα για τη θετική στάση που κράτησε στην πρόταση μας αλλά και για τη μέχρι τώρα στήριξή του στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Δημαρχείο, που θα το χαρακτηρίζει η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του αλλά και το χαμηλό κόστος λειτουργίας τους.