Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ Χορωδιών από το Δήμο Καρπενησίου και το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi

Από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Καρπενησίου  το 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi” που συνδιοργανώνουν ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi και ο Δήμος Καρπενησίου.

Το Φεστιβάλ Χορωδιών αποτελεί για την πόλη μας έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς, έχοντας φιλοξενήσει χορωδίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού.
Φέτος, στις εκδηλώσεις του, θα συμμετέχουν 12 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πέραν του διαγωνιστικού προγράμματος τους, οι χορωδίες θα παρουσιάσουν folk, λαϊκό και jazz πρόγραμμα για το κοινό.
Ο Δήμος Καρπενησίου, μετά από πολλά χρόνια, συμμετέχει στη συνδιοργάνωση αυτού του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέπτονται την πόλη μας πάνω από 500 χορωδοί και φίλοι της χορωδιακής μουσικής.
Η επίσημη υποδοχή των χορωδιακών συγκροτημάτων του εξωτερικού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουλίου , στη 13:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, όπου θα καταλήξει η παρέλαση των χορωδιών, που θα ξεκινήσουν, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου από το ύψος του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας.  
Όσοι βρεθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύντομο πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική και τις συμμετέχουσες χορωδίες.
Σχετικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα του φεστιβάλ, οι διοργανωτές αναμένουν το κοινό την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 στον Ιερό Ναό Αγίων Ευρυτάνων , στις 20.00 όπου η νεανική χορωδία Kwazulu-Natal από τη Νότιο Αφρική θα παρουσιάσει πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής. Την Παρασκευή 1η Ιουλίου, στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, ενώ θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της, μεταξύ άλλων και η Χορωδία Καρπενησίου. Το Σάββατο, στις 20.00 θα συνεχιστούν οι συναυλίες  χορωδιών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ την Κυριακή, στις 20.00, μετά το συναυλιακό μέρος, θα ανακοινωθούν τα βραβεία των συμμετεχουσών στο διαγωνισμό χορωδιών. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: Η Δημοτική Αρχή στηρίζει φέτος έναν από τους πιο ξεχωριστούς πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας. Η χορωδιακή τέχνη αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του μουσικού μας πολιτισμού και είμαστε πολύ περήφανοι που εδώ και τόσα χρόνια, διοργανώνεται στην πόλη μας το Διεθνές Χορωδιακό φεστιβάλ Καρπενησίου. Καλωσορίζω τους χορωδούς στο Δήμο μας και προσκαλώ κάθε δημότη και επισκέπτη μας να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.