Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο Ευρυτάνας Δικηγόρος Θανάσης Καρβέλης εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ

Την πρώτη Συνεδρίασή της πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον πολυχώρο Αθηναίδα. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση της Προέδρου του κόμματος Ντόρας Μπακογιάννη για το οργανωτικό σχήμα του κόμματος, εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ο Ρουμελιώτης (από την Αμφίκλεια) Γιάννης Οικονόμου και το 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο. Από τον Νομό Ευρυτανίας μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου εξελέγη ο γνωστός Ευρυτάνας Δικηγόρος Θανάσης Καρβέλης.

Εκτός από τα παραπάνω στην Κ.Ε. συζητήθηκε εκτενώς η θέση του κόμματος κατά την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου». Εκφράσθηκε έντονος προβληματισμός με διάφορες αλλά και διαμετρικά διαφορετικές απόψεις από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σε ένα πρωτόγνωρα δημοκρατικό ανοιχτό διάλογο. Αναλύθηκαν οι βασικές προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας επί του Κυβερνητικού «μεσοπρόθεσμου», δηλαδή ένα άλλο αξιολογημένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό «μεσοπρόθεσμο», που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Οι προτάσεις αυτές υιοθετήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες (21/6) και παρουσιάστηκαν στον Επίτροπο της Ε.Ε. Όλι Ρεν (21/6) αλλά και στην τρόικα (22/6) που περιλαμβάνουν:
Ένα τολμηρότερο, εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, στηριγμένο κατά τα 2/3 σε περικοπή δημοσίων δαπανών, με παράλληλη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Ένα πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων στην Ελλάδα, με αξιοποίηση ευρωπαϊκής τεχνικής βοήθειας.
Ένα ισχυρότατο επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επενδυτικούς πόρους από την Ευρώπη, (προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκή Τραπέζης Επενδύσεων), προς την Ελλάδα, ύψους 30 δις ευρώ, εκ των οποίων 10 δις θα προέλθουν από προκαταβολή του μελλοντικού μεριδίου της Ελλάδος από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα.
Η ΚΕ ενέκρινε το πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελεί άξονα των θέσεων του κόμματος στις συζητήσεις στη Βουλή.
Τελικά η ΚΕ εξουσιοδότησε το Πολιτικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο να αποφασίσουν για την στάση του κόμματος κατά τις σχετικές ψηφοφορίες, αξιολογώντας και τις τρέχουσες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.