Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μουσική εκδήλωση κατά των Ναρκωτικών από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και την παράνομη διακίνησή τους.
Στα πλαίσια αυτής της Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ», διοργάνωσε μια υπέροχη μουσική εκδήλωση, η οποία δεν ήταν γιορτή, αλλά βραδιά αναζήτησης μιας πιο δημιουργικής στάσης ζωής.


Στο αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, στις 8.30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αρκετοί Καρπενησιώτες και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν τους 7+ (seven plus), ένα νεανικό συγκρότημα, που αποτελείται από μαθητές της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρπενησίου και της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων της Βυζαντινής Μουσικής Σχολής της Ενορίας των Ευρυτάνων Αγίων.

Το συγκρότημα παρουσίασε γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, μ’ ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα. Μέσα στο καλοκαίρι, ενδέχεται ανάλογη μουσική βραδιά να πραγματοποιηθεί και στο Δήμο Αγράφων.

Μετά την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου κ. Γιάννης Σταμάτης και η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη, απένειμαν βραβεία στα παιδιά του συγκροτήματος για την εθελοντική τους προσφορά, ενώ από τον Παπα – Γιώργη, τιμήθηκε για την εν γένει προσφορά του στο Κέντρο, ο πρώην Δήμαρχος Δομνίστας Γιάννης Σταμάτης, όπως επίσης, τιμήθηκαν οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων που είναι αρωγοί και στηρίζουν οικονομικά το Κέντρο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εργαζομένους του Κέντρου για την άψογη διοργάνωση, στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ και φυσικά στους 7+ για την υπέροχη μουσική βραδιά που με πολύ μεράκι επιμελήθηκαν και παρουσίασαν στο κοινό.

Το συγκρότημα 7+ (seven plus) αποτελείται από τους: Χρυσάνθη Ζαλοκώστα (πιάνο), Μάριο Γρυπάρη (Κιθάρα ακουστική), Θανάση Σουλιώτη (Μπάσο), Μαρία Κατή (Τραγούδι), Λουκάς Τσουροπλής (Κιθάρα Ηλεκτρική), Παντελής Τάκης (Κρουστά), Φώτης Σουλιώτης (Πιάνο – Τραγούδι), Κωνσταντίνος Σαπούνης (Τρομπέτα – Κιθάρα), Χαράλαμπος Σταμάτης (Ακορντεόν), Δημήτρης Σταμάτης (Λαούτο), Νταής Αλέξανδρος (Ηλεκτρική Κιθάρα).