Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΑΣ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΣΗ


* Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των απασχολουμένων στα έργα συντήρησης της σήραγγας Τυμφρηστού, αφού μετά από πολλούς μήνες αγωνίας για την εξεύρεση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων και τη συνέχιση του έργου, ανέλαβε –τελικά- νέος εργολάβος, ο οποίος όμως τους πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο.
Όπως αποφάσισαν να καταγγείλουν στην κάμερα του Star, στη θέση τους προσλήφθηκαν άσχετοι με το αντικείμενο υπάλληλοι, οι οποίοι απλά έχουν οικογενειακή σχέση με τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ και συνάμα Τεχνικό Ασφαλείας της Σήραγγας.


*Κανένα μα ΚΑΝΕΝΑ, από τα πάλαι ποτέ κραταιά και ισχυρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του πρώην Δήμου Φραγκίστας και της ευρύτερης περιοχής, δεν παραβρέθηκε στην συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ν.Ε που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην Παλαιοκατούνα. Το θέμα ενόχλησε τόσο την Γραμματέα όσο και τον Βουλευτή και σχολιάστηκε επί πολλού από όλους. Δεν ξέρω αν οι απουσίες οφείλονται στη τρέχουσα πολιτική κατάσταση ή σε κάτι άλλο. Γνωρίζω όμως καλά ότι τουλάχιστον 2-3 στελέχη δεν παραβρέθηκαν για άλλο λόγο και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της έδρας στον Δήμο Αγράφων. Βέβαια υπήρξαν και 2 ακόμη που ισχυρίστηκαν ότι δεν πήγαν απλά γιατί δεν προσκλήθηκαν στην συνάντηση αυτή. Λες να λένε αλήθεια;

*Όταν η συζήτηση, στην προαναφερθείσα συνδιάσκεψη έφτασε στα αγροτικά, ποιος είδε τον Αντιπρόεδρο της Επισκοπής Βαγγέλη Βασιλόπουλο και δεν τρόμαξε. Βρόντηξε και άστραψε ο γνωστός συνδικαλιστής, με τα όσα τραγικά έγιναν τόσα χρόνια στην Ευρυτανία, που στέρησαν το δικαίωμα, σε 28 Νέους Αγρότες να ασχοληθούν με το Πρόγραμμα ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ και να παραμείνουν στον τόπο τους. Δίκιο έχεις του είπαν όλοι, όμως κανένας δεν μπόρεσε να του απαντήσει, πως κατάφερε ένας υπάλληλος, που διορίστηκε να υπηρετήσει τον Γεωκτηνοτροφικό Τομέα στο Νομό μας, να στερήσει το δικαίωμα σε έννομους πολίτες, να δραστηριοποιηθούν στο χώρο αυτό. Αυτό το ερώτημα δυστυχώς θα παραμείνει για πολλούς αναπάντητο.

*Υγιή χαρακτήρισε την κίνηση των 16 συναδέλφων του ο Ηλίας Καρανίκας, να στείλουν επιστολή στον Πρωθυπουργό, όμως αυτός δεν την υπογράφει. Βουλευτά μου, μέρα με την μέρα διαπιστώνω, όπως και συ άλλωστε ότι οι φωνές διαμαρτυρίας και μέσα από το ΠΑΣΟΚ, γίνονται όλο και περισσότερες, χωρίς να ξέρουμε που θα φτάσουν. Μπορεί να είναι υγιέστατη η κίνηση των Βουλευτών, κ. Καρανίκα, όμως τελευταία βλέπω πως το ΠΑΣΟΚ ανέβασε πυρετό και έχει σπασμούς. Μήπως χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή; Εσείς σαν γιατρός τι λέτε;